Кинези обилазе Србија ево где би могла да се гради фабрика за прераду кукуруза

Аутор: draganadpetrovic
350 посета

Општину Оџаци посетила је делегација кинеске Fufeng  групације, која се бави прерадом пољопривредних производа. Осим кинеских привредника у радној посети општини Оџаци боравили су и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Тема састанка, како се наводи на сајту локалне самоуправе била је упознавање представника Fufeng групације са привредним потенцијалима општине Оџаци.

Фуфенг Гроуп Лимитед производи биохемијске производе на бази кукуруза користећи технологију ферментације. Производи компаније укључују глутаминску киселину и ксантан гуму. Реч је о највећем произвођачу овог појачивача укуса у приватном власништву и другом највећем произвођачу ксантан гуме у континенталној Кини.

Председник општине Оџаци, Горан Николић изразио је спремност општине Оџаци за сарадњу.

Општина Оџаци располаже са две индустријске зоне у Оџацима и Каравукову, које су приликом посете обишли гости из Кине.

Илустрација: Оџаци у потпуности испуњавају услове/ Фото: Pixabay

У индустријској зони Оџаци успешно послују компаније Magna seating, Greiner packaging, као и Hipol. Ова индустријска зона је у потпуности инфраструктурно и комунално опремљена, постоје електро, гасне, као и инсталације водовода и канализације, као и асфалтни пут у самој индустријској зони.

У индустријској зони Каравуково на располагању инвеститорима је 123 хектара земљишта, као и неопходне електро инсталације, док су водоводна мрежа и гасне инсталације доведени до руба индустријске зоне. Посебна погодност ове локације огледа се у друмској и железничкој инфраструктури, као и то што се у близини налази пловни канал.Како је истакао председник општине Оџаци Горан Николић, највећи привредни потенцијал општине Оџаци налази се у чињеници да су преко граничног прелаза Богојево, сви инвеститори повезани са тржиштем Европске уније.

Гранични прелаз Богојево поседује друмску и железничку везу са Хрватском, а у непосредној близини граничног прелаза налази се Лука Богојево на Дунаву, коју у блиској будућности очекује значајно проширење капацитета, кроз јавно приватно партнерство Републике Србије и приватног инвеститора.

Извор:https://www.ekapija.com/news/3564807/kineski-prehrambeni-gigant-u-poseti-odzacima-fufeng-groupa-istrazuje-privredne-potencijale-ove

Srodni tekstovi

Оставите коментар