Кинези желе да улажу у српску пољопривреду и прехрамбену индустрију

Аутор: draganadpetrovic
330 посета

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић састала се данас са амбасадорком НР Кине у Републици Србији Чен Бо са којом је разговарала о могућностима за даље унапређење сарадње у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, посебно у трговини пољопривредно-прехрамбеним производима.

Учесници састанка су се сложили да су инвестиције и пољопривредна технологија области у којима Србија и Кина треба још више да сарађују у будућности.Министарка Танасковић је истакла да је поносна на чињеницу да су билатерални, политички и економски односи и сарадња између Србије и Кине изузетно развијени и што се константно унапређују и подижу на виши ниво.

Посебно сам поносна што пољопривреда, као ресор на чијем сам челу, представља једну од приоритетних области сарадње између наше две пријатељске земље, навела је Танасковић.

„С тога сматрам да је наш задатак, да заједничким напорима допринесемо њеном свеобухватном унапређењу, како на институционалном нивоу, тако и у домену робне размене пољопривредно-прехрамбених производа“, нагласила је Танасковић.

Илустрација: Амбасадор Кине у Београду Чен Бо и министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић

Амбасадорка Чен Бо честитала је најпре министарки Танасковић на именовању, истакавши да је пољопривреда стуб економије и за Србију и за Кину, и да је сарадња у тој области од великог значаја за билатералну сарадњу.

Чен Бо је указала да је главна тачка сарадње трговина пољопривредно-прехрамбеним производима, чији се обим из године у годину повећава и нагласила да су српски производи висококвалитетни.

Кинески инвеститори показују и велико интересовање за нова улагања у Србији у прехрамбеној индустрији, као и за изградњу дистрибутивног центра у Србији, навела је Чен Бо.

У области пољопривредних технологија такође постоје велике могућности за сарадњу стручњака из Србије и Кине, казала је Чен Бо.

Извор: http://www.minpolj.gov.rs/veliki-potencijali-za-dalje-unapredjenje-saradnje-srbije-i-kine-u-oblasti-poljoprivrede/

ФОТО: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Srodni tekstovi

Оставите коментар