Изабрано 10 пољопривредника „нове генерације“

Аутор: Gdjakovic
312 посета

Конференција „Пољопривредник нове генерације“ одржана је данас у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма, у организацији Удружења „Пољопривредници нове генерације“, уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Града Новог Сада.

Додељено је десет признања младим пољопривредницима из Републике Србије који се баве аграрном производњом на најсавременији начин уз примену модерне технологије.

На конференцији се обратио покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, који је рекао да улагање у савремене технологије, дигитализацију и вештачку интелигенцију знатно унапређује аграр и руралну привреду.

„Кључна реч ове манифестације јесте – будућност. Учесници данашње конференције су будућност привреде, с обзиром на то да је пољопривреда једна од најважнијих привредних грана на територији АП Војводине, али и целе Републике Србије“, изјавио је Иванишевић и истакао да пољопривреда, као стуб домаће привреде, учествује са чак десет одсто у бруто домаћем производу.

Он је навео да је један од циљева упутити младе људе у предузетништво, и нагласио да ће ресорни секретаријат у том смислу наставити да пружа подршку.

„Покрајински секретаријат за привреду и туризам у новом буџету располаже са 900 милиона динара за подршку привредницима. У протекле три године усмерено је преко 100 милиона евра за више од 1.500 предузећа са преко 10.000 запослених на територији АП Војводине“, рекао је Иванишевић.

Учесници конференције су се бавили превазилажењем проблема за које су одговорни климатски, тржишни и ценовни фактори.

Догађају су присуствовали представници републичких и покрајинских институција, академске заједнице, аграрни стручњаци, представници компанија и пољопривредници.

Извор: Дневник

Srodni tekstovi

2 коментари

Сазнајте ко су младе наде српске пољопривреде и чиме се баве | Удружење новинара за пољопривреду 22. децембар 2023. - 14:02

[…] Новосадског сајма одржана је конференција „Пољопривредник нове генерације“.  Организатор догађаја је Удружења […]

Одговори
Додељене награде "Пољопривредник нове генерације" - OGLASI NOVI BEOGRAD - OGLASI NOVI BEOGRAD 23. децембар 2023. - 14:03

[…] Додељено је десет признања младим пољопривредницима и… […]

Одговори

Оставите коментар