Због винарије, ухапшен бивши министар пољопривреде!

Аутор: Gdjakovic
327 посета

Хрватска полиција је ухапсила Томислава Толушића, бившег министра пољопривреде актуелне владе. Ухапшен је и један функционер Министарства пољопривреде.

Томислав Толушић, који је био и потпредседник владе Андреја Пленковића, ухапшен је у Вировитици по налогу Канцеларије европског јавног тужилаштва (ЕППО), која истражује винарију бившег министра, пише портал Индекс.

Други ухапшени је функционер Министарства пољопривреде.

МУП је саопштио да по налогу Канцеларије европског јавног тужилаштва у Хрватској спроводе криминалистичко истраживање због сумње на кривично дело из домена привредног криминала (субвенцијска превара, злоупотреба положаја и подстицање на злоупотребу положаја).

ЕППО је потврдио да су ухапшене две особе. Кажу да у сарадњи са хрватским Полицијским националним уредом за сузбијање корупције и организираног криминалитета данас спроводе хитне доказне радње.

Наведене радње односе се на две особе због сумње на почињење субвенцијске преваре и злоупотребе положаја и овлашћења у вези са два тендера у винском сектору, које је расписала хрватска Агенција за плаћање у пољопривреди, рибарству и руралном развоју.

Тендере је, додају, суфинансирала Европска унија.

ЕППО ће, након испитивања осумњичених, донети одлуку о даљем поступању у предметном случају, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Извор: www.rts.rs 

Srodni tekstovi

Оставите коментар