За попис можете да зарадите 60.000 до 150.000 динара!

Аутор: Gdjakovic
383 посета

Врање – До 150.000 динара могла би се кретати висина зараде пописивача пољопривредних газдинстава, у зависности од учинка, објављено је из Републичког Завода за статистику.

Минимална плата коју они могу да очекују је 60.000 динара.

За потребе спровођења овог пописа биће ангажовано 2.842 пописивача у Србији, од тога у Врању 30, а у Врањској Бањи 6.

Градска управа Врања обавестила је јавност да је отворен јавни позив (конкурс) за пријављивање кандидата за пописиваче за Попис пољопривреде 2023, који ће бити реализован преко Републичког завода за статистику.

Електронска пријава доступна је на сајтовима popispoljoprivrede.stat.gov.rs и www.stat.gov.rs.

Кандидати ће моћи да се пријаве до 21. августа у 20 часова.

Након спровођења Пописа пољопривреде 2012. године и Анкете о структури пољопривредних газдинстава 2018, реализација Пописа пољопривреде 2023. обезбедиће континуитет у прикупљању структурних података из области пољопривреде.

„Овим пописом добија се свеобухватан, међународно упоредив преглед структурних карактеристика националне пољопривреде, као и основ за креирање одрживе аграрне политике.

Јединице посматрања су пољопривредна газдинства на територији Републике Србије, без обзира на статус“, изјавио је начелник Градске управе Душан Аритоновић.

Услови које кандидат за пописиваче треба да испуне јесу држављанство Републике Србије, пребивалиште или боравиште у Србији, најмање 18 напуњених година у тренутку попуњавања пријаве, најмање трогодишње средње образовање, као и да кандидат није осуђиван и да се против њега не води истрага.

Подразумева се познавање рада на рачунару (МС Оффице, интернет) и могућност приступа интернету током периода ангажовања.

О процедури за избор пописивача можете више прочитати ако кликнете ОВДЕ.

Извор: https://www.vranjenews.rs/news/zarada-popisiva%C4%8Da-do-150000-dinara

Srodni tekstovi

Оставите коментар