Завршен састанак представника појединих Удружења и министра др Александра Мартиновића, ово су утисци и саопштење

Аутор: Gdjakovic
59 посета

Састанак министра пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александра Мартиновића са представницима седам удружења пољопривредника Србије одржан је данас у Влади Републике Србије.

Министру су током састанка пољопривредници указали на изазове са којима се суочавају и разматрани су будући кораци у правцу њиховог превазилажења.

„Ми смо на веома захтевном европском и светском тржишту, свака држава помаже својим пољопривредницима да се изборе са проблемима, то чини и Србија. Министарство којим руководим има настојање да, у складу са могућностима, одговори на ваше захтеве, али је само уз међусобно поштовање и разумевање, и у сарадњи свих заинтересованих страна, могуће донети системска решења која ће дати резултате“, поручио је Мартиновић.

Министар је нагласио да држава улаже значајна средства у пољопривреду, више него икада раније, али да није могуће све проблеме одмах решити. Због тога је, како је навео, кључно да се саслушају сви предлози, захтеви и идеје пољопривредника и да се настави са дијалогом.

Додао је да ће у оквиру Министарства бити темељно сагледана ситуација, али да је најважније да се приоритети заједнички одреде и да се, у складу са тим, поступа. Министарство пољопривреде ће, нагласио је Мартиновић, остати поуздан партнер за разговор.

Договорено је да се састанак у истом саставу убрзо поново одржи.

Састанку су присуствовали представници седам удружења пољопривредника Србије, и то: „Стиг“ Пожаревац, „Наше Млеко“, „Сложни Пидиканци“ Баваниште, „Брестовачки ратари“, „Спас и опстанак сточара Западне Србије“, „Произвођачи млека Шумадије и Поморавља“ и удружење „Северни Банат“ Кикинда. Поред представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, у разговору је учествовао и државни секретар у Министарству финансија Саша Стевановић.

Како је пренела Н1 ТВ представници седам пољопривредних удружења изашли су незадовољни са састанка са новим
министром пољопривреде Александром Мартиновићем у згради Владе Србије. Милан Пајић из Удружења произвођача млека „Наше млеко Мачва“ рекао је после састанка да пољопривредници нису данас дошли са новим захтевима, већ са онима који је већ требало да буду решени.
Увоз млека је у првих шест месеци ове године, како ја нагласио, надмашио исти период 2023. „Цена је пала за осам динара, а цена млека из увоза скупља него што су млекаре плаћале. Ако се нешто не деси, ако буде дошло до даљег пада, чека нас исти сценарио као и прошле године“, упозорио је Пајић.

Извор: МПШВ, Н1

Srodni tekstovi

Оставите коментар