Забележен даљи пад цена стоке и раст цена сточне хране

Аутор: Gdjakovic
55 посета

Нижа цена телади СМ расе на подручју Краљева, товни бикови СМ расе скупљи на подручју Лознице

Пад откупне цене телади СМ расе телесне масе до 160 килогама забележен је у кланицама на подручју ршког региона, пошто је доминирао износ од 750 дин/кг. У истом периоду била је виша откупна цена товних бикова телесне масе преко 500 килогама, пошто је доминирао износ од 370 дин/кг. 7 8 9-10 Доминантна цена телади СМ расе телесне масе до 160 килограма износила је 550 дин/кг на сточној пијаци у Пожаревцу протекле седмице. За товну јунад телесне масе од 350 до 480 килограма купци су плаћали 500 дин/кг, док је доминантна цена крава за клање СМ расе износила 220 дин/кг.

Откупна цена товних бикова СМ расе телесне масе преко 500 килограма била је виша у односу на претходну седмицу у кланицама на подручју подрињског региона на 360 дин/кг. За разлику од њих нижа је била откупна цена крава за клање, јер је доминирао износ од 250 дин/кг. У кланицама на подручју шумадијског региона дошло је до раста откупне цене товне јунади телесне масе преко 480 килограма на доминантних 360 дин/кг. За разлику од њих нижа је била откупна цена крава за клање, пошто је доминирао износ од 250 дин/кг. У кланицама на подручју браничевског региона су откупне цене ових категорија говеда биле идентичне пијачним. Кланичари са подручја средњебанатског региона протекле су седмиц откупљивали товну јунад телесне масе преко 480 килограма по доминантној цени од 340 дин/кг. За откупљене товне бикове телесне масе преко 500 килограма СМ расе одгајивачи су добијали 330 дин/кг, док су за грла исте категорије само ХФ расу добијали 300 дин/кг.

Пад цена прасади и обе категорије товних свиња у односу на претходни период

Репортери СТИПС из Крагујевца протекле су седмице евидентирали пад цене обе категорије товних свиња на пијаци живе стоке у Крагујевцу, пошто су купци за куповину грла телесне масе од 80 до 120 килограма требали да издвоје 230 дин/кг, док је у категорији грла телесне масе преко 120 килограма доминирао износ од 220 дин/кг. Продаја прасади телесне масе од 16 до 25 килограма и протекле седмице се одвијала по цени од 490 дин/кг. У кланицама на подручју шумадијског региона евидентиран је пад цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма и обе категориије товних свиња. За разлику од њих виша је била откупна цена крмача за клање, јер је доминирао износ од 190 дин/кг. Пад продајне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма у односу на претходну седмицу забележен је и на сточној пијаци у Краљеву, јер је доминирао износ од 350 дин/кг. Откупна цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма протекле је седмице била нижа и у кланицама на подручју пдрињског региона. Наиме, доминирао је износ од 490 дин/кг. Кланице са подручја јужнобанатског региона протекле су седмице откупљивали прасад телесне масе од 16 до 25 килограма по доминантној цени од 550 дин/кг. Вршен је, такође, и откуп товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма али је ове седмице доминирао износ од 240 дин/кг.

И даље пада цена јагњади

Репортер СТИПС из Крагујевца забележио је пад продајне цене оваца на сточној пијаци у овом граду. Доминирао је износ од 170 дин/кг. Поред оваца могла су се купити још јагњад, јарад, двиске и козе, али су цене ових домаћих животиња остале непромењене. У кланицама на подручју шумадијског региона евидентиран је пад откупних цена двиски и оваца у односу на претходни период. На сточној пијаци у Лозници, протекле је седмице дошло до пада цене јагњади на доминантних 470 дин/кг, а главни разлог је боља протражња ове категорије оваца. У кланицама на пдоручју подрињског региона, такође, је била нижа откупна цена јагњади у односу на претходни период. У седмици за нама забележен је пад цене јагњади на сточној пијаци у Кралеву, пошто је доминирао износ од 370 дин/кг уз просечну понуду и бољу продају у односу на претходну недељу. На сточној пијаци у Пожаревцу није било промене цена јагњади, пошто је доминирао износ од 500 дин/кг. Доминантна продајна цена шиљежади износила је 230 дин/кг, док је за овце требало издвојити 220 дин/кг. Протекле је седмице за јагњад требало издвојити 500 дин/кг и на сточној пијаци у Лесковцу. Код јаради је доминирао износ од 400 дин/кг док је за овце требало издвојити 230 дин/кг. У продаји је било и неколико коза по доминантној цени од 120 дин/кг.

Житарице и сточна храна Луцеркино сено у балама било је скупље у односу на претходни период на газдинствима у околини Лознице, пошто је доминирао износ од 26 дин/кг. У малопродајним објектима на подручју овог града били су скупљи сојина сачма ( 105 дин/кг) и сточно брашно (27 дин/ кг), а јефтиија пшеница упакована у џакове ( 25 дин/кг). Прве седмице јуна је репортер СТИПС из Чачка евидентирао пад продајне цене сточног брашна на пијаци у овом граду, пошто је доминирао износ од 25 дин/кг. Раст продајних цена кукуруза природно сушеног и пшенице упакованих у џакове евидентиран је и на газдинствима у околини Ужица. Доминирао је износ од 24 дин/кг код оба пољопривредна производа. На пијаци у Кикинди је доминаннта цена луцеркиног сена у балама износила 23 дин/кг, док је код кукуруза окруњеног природно сушеног у ринфузу доминирао износ од 25 дин/кг. У малопродајним објектима на подручју овог града су, такође, доминантне цене сојине сачме, сунцокретове сочме и сточног брашна остале непромењене. Најчешћа продајна цена сојине сачме у маопродајним објектима на подручју Краљева износила је 90 дин/кг, док је за сунцокретову сачму требало издвојити 45 дин/кг. На пијаци у овом граду су кукууруз окруњен природно сушен и пшеница упаковани у џакове од 50 килограма коштали исто, и код оба производа је доминирао износ од 26 дин/ кг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар