Е АГРАР – Шта ако случајно обришете апликацију или мењате апарат

Аутор: Gdjakovic
900 посета

Нови систем еАграр требало је да омогући лакше и брже добијање подстицаја, као и пријављивнаје имања. Ипак, то у пракси није увек ни лагано, ни једноставно.

Како пишу Вечерње новости, дешава се да пољопривредници инсталирају апликацију, узму ИД број, пријаве се и да све то случајно обришу.

У том случају све морају да раде из почетка.

„Хтела сам да обришем неке апликације на телефону, да ми не заузимају простор и случајно сам уклонила ову за еАграр. Када сам поново хтела да инсталирам и убацим ИД број, само је одбио“, каже пензионерка Ј.Ј. из Долова.

Она је рекла и да је морала да иде у пошту, по нову шифру, као и да инсталира поново апликацију.

Ипак, није морала да поново убацује катастарске бројеве парцела и животиње.

У Пољопривредној саветодавној служби рекли су јој да не мора понов да подноси захтеве за субвенције по хектару, чију исплату иначе очекује ових дана.

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић недавно је рекла да се преко Еаграра до сада регистровало 267.000 активних пољопривредних газдинстава.

„Стално се провлачи да имамо старије људе, да су то старије генерације, да су дигитално неписмени… Ако се већ 267.000 пољопривредника пријавило, мислим да то говори да ми нисмо дигитално неписмени“, рекла је Танасковић за РТС.

Регистрација и обнова регистрације пољопирвредних газдинстава, без које пољопривредници не могу да конкуришу за субвеницје, од ове године обавља се искључиво електронски, преко е-Аграра, што за старије, са недовољно информатичког знања представља велики проблем.

Нека удружења жалила су се да им треба много времена да унесу све податке о животињама и парцелама, као и шта на њима гаје.

Извор: https://novaekonomija.rs/

Srodni tekstovi

Оставите коментар