Добра вест за пољопривреднике: Дозвољено точење горива по ограниченим ценама и у канистере до 60 литара

Аутор: draganadpetrovic
1,1K посета

Поред точења горива по ограниченим ценама у резервоар, привредни субјекти ће моћи да долију још 60 литара у канистер, саопштила је Влада Србије.У саопштењу Владе се наводи да се на тај начин омогућено, пре свега, пољопривредницима који као средство за рад користе пољопривредне машине, да наставе несметано обављање послова.
Важећа одлука, као и њене измене донате су у циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда становништва.

Према раније усвојеној уредби, сутра у 15 часова биће нова корекција цена нафтних деривата које регулише држава. Држава је ограничила цена дизела на НИС-овим пумпама за пољопривреднике на 179 динара за литар.

Привредна комора Србије затражила је у среду од надлежних додатно тумачење Уредбе о ограничењу цена горива будући да је то изазвало проблеме пољопривредницима и бројним привредницима, јер тај пропис омогућавао сипање субвенционисаног горива само у погонске резервоаре машина.

Укинута забрана извоза уља од шафранике
Влада Србије усвојила је и измењену Одлуку о привременој забрани извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво, којом се сирово уље од семена сунцокрета или шафранике изузима од забране извоза, а имајући у виду да се овај производ не може користити за даљу прераду у рафинисано сунцокретово уље и да се најчешће користи у индустрији боја и лакова.

Такође, одлучено је да се на листу производа за које се привремено забрањује извоз, дода и рафинисано сунцокретово уље.

Извор: https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/ekonomija/4742836/ratari-dizel-kanistnjer-ogranicena-cena-.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар