ДДОР осигурање уз Српско удружење младих пољопривредника

Аутор: Gdjakovic
494 посета

Представљање мобилне апликације ДДОР ТЕРРА за бржу пријаву штете у пољопривреди

Компанија ДДОР осигурање, традиционално препозната као кључна институција подршке у обезбеђивању одрживости пољопривредне производње, пружа пуну подршку активностима Српског удружења младих пољопривредника које настоји да ову значајну индустријску грану афирмише и развија у популацији младих професионалаца. Потврда за ову тврдњу и жељу за приближавањем и млађој популацији пољопривредника, је и чињеница да је ДДОР осигурање, као лидер на тржишту, у току ове пољопривредне сезоне представило мобилну апликацију ДДОР ТЕРРА, развијену у сарадњи са реномираном институцијом за употребу дигиталне технологије у пољопривреди – Институтом Биосенс. У току викенда 22. и 23. маја, у организацији СУМП, у оквиру Дана пољопривреде на платоу испред БИГ шопинг центра у Новом Саду, ДДОР осигурање ће свим заинтересованим посетиоцима представити нову ДДОР ТЕРРА апликацију, пружити неопходне информације о понуди како осигурања усева и плодова, тако и осигурања животиња, али и осигурања пољопривредне механизације и других производа и услуга из домена осигурања имовине или живота.


„Осигуране површине у Србији су на нивоу од 12-15%, а у Војводини од 15-18% укупних обрадивих површина. Узимајући у обзир климатске промене које нас не штеде у последњим годинама, као и подршку државе кроз субвенције, намеће се констатација да је осигурање у пољопривреди није трошак него инвестиција која ће се кад-тад исплатити. Компанија ДДОР осигурање већ 75 година слови за партнера пољопривредних произвођача, али и осталих учесника у агро ланцу. Због тога, као лидери на тржишту доносимо платформу ДДОР ТЕРРА која ће поједноставити и убрзати процес пријаве штета у пољопривреди. Са друге стране, ова наша платформа свакако може да допринесе напорима да се ова индустрија учини привлачном младим генерацијама пољопривредника. Најпре тиме што им дигитално окружење у којем се иначе крећу, употпуни мобилном апликацијом ДДОР ТЕРРА, која је једноставна за коришћење и чини процес пријаве штете попут било које уобичајене акције у апликацијама на које смо навикли. Подршка СУМП и њиховој акцији ових дана је стога потпуно логична и верујем да нам предстоје још многе заједничке активности,“ изјавио је Лазар Богдановић, директор Сектора за осигурање пољопривреде ДДОР осигурања.
Представници ДДОР осигурања биће присутни у току Дана пољопривреде на свом штанду уз бину и пружаће свим заинтересованим посетиоцима информације о производима и услугама осигурања у пољопривреди, али свим другим облицима обезбеђивања имовине и живота.


Да подсетимо, ДДОР ТЕРРА је јединствено технолошко решење намењено свим пољопривредним произвођачима, који од сада могу да помоћу паметног телефона имају преглед својих активних полиса осигурања усева и плодова, али и да брзо и лако пријаве штету која евентуално настане на њиховом пољу или воц́њаку. Апликација је развијена са Институтом БиоСенс, европским лидером у развоју агротехнолошких решења и користи најсавременије ГИС (Географски информациони систем) моделе за пријаву и процену штете употребом сателитских фотографија и напредних филтера за одабрану парцелу са осигураним усевима или плодовима, те прати њихов раст и напредак до термина за жетву. Читав апликативни систем обезбеђује јаснију процену ризика, а у случају штете прецизније квантификовање губитака. На овај начин, поред једноставности и тачности, ДДОР ТЕРРА убрзава поступак процене и ликвидације штете.

Srodni tekstovi

Оставите коментар