ДАНИ ПОЉОПРИВРЕДЕ ОНЛИНЕ УВОД У ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ

Аутор: draganadpetrovic
475 посета

На платформи Новосадског сајма, ЕџпоОнлине.рс, од 18. до 21. маја, одржани су први Дани пољопривреде онлине. Окупили су више од 80 излагача из шест земаља – Србије, Чешке, Шпаније, Румуније, Холандије и Хрватске, који су представили производе и услуге из готово свих робних група које посетиоци и пословна публика очекују на приредбама те врсте. Најпосећенији су били штандови компанија које су понудиле пољопривредну механизацију, прикључне машине и резервне делове, а за четири дана забележено је више од 9.000 посетилаца из Србије и иностранства.
У фокусу Дана пољопривреде онлајн биле су субвенције, подстицаји за пољопривредну производњу и бесповратна средства. Све су то биле и теме онлајн конференција и панела које је током четири дана испратило више хиљада гледалаца.

Илустрација: Више од 80 излагача из шест земаља


Говорило се и о ратарству, воћарству, подршци развоју малих винарија и пивара у АП Војводини, дигитализацији у пољопривреди, развоју органске пољопривреде и мерама подршке, подстицајима и инвестицијама уз помоћ Фондације “Просперитати”, аграрној политици Европске уније – стратегији и циљевима, дигитализацији и прецизној пољопривреди. Није изостала ни промоција
Јохн Деере комбајна и тешких трактора нове генерације. Одржана је и презентација публикације “Аграрна производња у Војводини 2020”.
Одговори на бројна питања тражени су на онлајн догађајима, као и на штадовима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – Покровитеља Дана пољопривреде,

Илустрација: Више од 9.000 виртуелних посетилаца

Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство – Пријатеља Дана пољопривреде. Велико интересовање посетиоци су показали и за штандове Ал Дахре – Златног спонзора Дана пољопривреде, Генерали Осигурања Србија – Генералног спонзора који је понудио широку палету услуга за осигурање усева и плодова, осигурање животиња…
Министарство пољопривреде Чешке Републике – Земље партнера, Трговинско-економско одељење Амбасаде Шпаније и Града Новог Сада. Излагачи истичу бројне успостављене контакте, али и договоре за септембар, за када Новосадски сајам планира 88.
међународни пољопривредни сајам.Одржани су стручни скупови на којима је обрађено 19 тема, а за Б2Б састанке је регистровано 506 пословних посетилаца.
Са Дана пољопривреде онлине овога пута су изостали Изложба сточарства и Шампиони квалитета, који су у припреми за 88. међународни пољопривредни сајам. Поклон игру, за коју је регистрација могућа до 10. јуна, организовала је компанија Агропанонка.

Илустрација: Штандови и излагачи

На платформи Новосадског сајма,ExpoOnline.rs заинтересовани и у предстојећим данима могу да посете штандове свих излагача, али и одложено погледају све одржане конференције и панеле.
Дани пољопривреде онлине, не само да су омогућили пословно повезивање излагача и посетилаца у виртуелном простору, те и на тај начин пружили подршку привреди, већ су и својеврсни увод у 88. међународни пољопривредни сајам који Новосадски сајам жели да приреди у септембру, уколико то епидемиолошке мере дозволе. За најављени термин од 18. до 24. септембра, у овом тренутку,
заинтересоване су компаније из Италије, Холандије, Мађарске, Шпаније, Републике Српске, Турске, Хрватске, Русије и Белорусије.
Уколико епидемиолошка ситуација у Србији и свету дозволи одржавање Пољопривредног сајма у Новом Саду, у времену после пандемије та приредба би поново могла да потврди титулу изузетног амбијента за склапање послова, размену искустава и информација, успостављање и учвршћивање пословних контаката. Тада ће платформа ЕџпоОнлине.рс бити услуга више на приредби организованој на традиционалан начин.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар