Грађани Републике Српске немају разлога за бригу, могу да рачунају на Србију

Аутор: draganadpetrovic
334 посета

Република Српска може да рачуна на довољне количине брашна и пшенице, уколико то буде било потребно, без обзира на забрану извоза из Србије.Ово је данас министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић договорио са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Браниславом Недимовићем, саопштено је из ресорног министарства, пише Српскаинфо.
– С обзиром на значајне количине брашна и пшенице коју има Србија, грађани Републике Српске не треба да страхују да ће остати без брашна и пшенице, нити да праве непотребне залихе. Осим што можемо рачунати на помоћ Србије, у Републици Српској тек предстоји жетва пшенице, а количине које можемо произвести за своје потребе, без извоза, крећу се око 90 одсто наших потреба. Подсећамо да је и председник Србије Александар Вучић најавио у више наврата да неће дозволити да Република Српска евентуално остане без брашна и пшенице – наводи се у саопштењу.

Илустрација: Биће брашна и за хлеб и за колаче/ ФОТО: Pixabay

Министарство позива увознике који преузимају жито и брашно из Србије, уколико би дошло до било каквих потешкоћа у трговини са Србијом, да се обрате Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

– Молимо грађане да не купују намирнице нерационално и у великим количинама јер на тај начин утичу на раст цена тих намирница у малопродаји – поручују из ресорног министарства.

Извор: https://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/mozemo-da-racunamo-na-srbiju-iz-ministarstva-poljoprivrede-srpske-porucuju-da-gradani/gh783hz

Srodni tekstovi

Оставите коментар