Врање: Желимо да што пре пласирамо средства подстицајног фонда

Аутор: draganadpetrovic
394 посета

Данас пишемо историју, јер се у септембру формирани Фонд за подстицај пољопривредне производње, као вид пружања подстицаја, показао иновативним и ми смо једна од првих локалних самоуправа у Србији која га користи, изјавио је у петак градоначелник Врања Слободан Миленковић.

Он је, говорећи на скупу у великој сали Скупштине града Врања, где су представљени резултати формирања Фонда формираног у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Пчињског округа и Фондацијом Ана и Владе Дивац, подсетио да је укупан буџет Фонда за 2021. годину износио 6 милиона динара.

„Анализирали смо све прилике везане за област пољопривреде и дошли до закључка да морамо даље да унапређујемо фонд.

Зато смо одлучили да позив буде трајан и од сада сви регистровани пољопривредни произвођачи који имају потребе за субвенцијама могу своје захтеве да однесу у Регионалну развојну агенцију Пчињског округа како били размотрени, јер желимо да средства која имамо у Фонду што пре пласирамо пољопривредним произвођачима“, рекао је Миленковић.

Илустрација: Циљ је младе задржати на селу и пружити им будућност

Град Врање је већ определио додатна 3 милиона за употпуњавање развојне улоге овог фонда јер је, како је казао, „циљ да се ова средства користе за свеобухватни развој пољопривредне производње“ на подручју града Врања.

„Циљ нам је да села буду жива, развијена и да млади виде своју будућност на селу“, потенцирао је Миленковић.

Урош Делић, менаџер пројекта из Фондације Ана и Владе Дивац, презентовао је резултате пројекта који се реализује у Врању и позвао регистроване пољопривредне произвођаче да користе овај вид подстицаја, најавивши нови конкурс.

Извор:https://www.vranjenews.rs/news/milenkovi%C4%87-%C5%BEelimo-da-sredstva-podsticajnog-fonda-%C5%A1to-pre-plasiramo-poljoprivrednicima

Srodni tekstovi

Оставите коментар