Влада Србије усвојила нове мере за пољопривреду – шта то значи конкретно?

Аутор: Gdjakovic
1,K посета

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници више измењених уредби из области пољопривреде, које су усклађене са ребалансом буџета за 2023. годину.

Усвајањем тих измена омогућен је наставак исплате давања по хектару, премија за млеко и подстицаја за квалитетна приплодна грла, односно средстава по свим јавним позивима који су расписани током ове године, као и мере подршке кондиторима.

Такође, обезбеђено је и 1,6 милијарди динара за санацију речних водотокова након поплава.

На седници Владе су усвојене следеће измењене уредбе: о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2023. години, о финансијском давању пољопривредним газдинствима за пољопривредну производњу биљних култура у 2023. години, о ванредној интервентној мери подршке произвођачима кондиторских производа за откуп млека у праху, о ванредној интервентној мери подршке правним лицима и предузетницима који складиште малину и вишњу рода 2022. године и о утврђивању програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. године.

Након ребаланса, буџет Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за 2023. годину увећан је за износ од 34,7 милијарди динара и износи 114,4 милијарди динара. Износ укупних субвенција у пољопривреди са свим изворима финансирања је 100,9 милијарди динара.

Srodni tekstovi

Оставите коментар