Влада Србије продужила ограничену цену хлеба и забрану извоза млека

Аутор: draganadpetrovic
264 посета

Влада Србије продужила је још три месеца цену хлеба „Сава“ од 53,5 динара, а до Нове године продужила је забрану извоза млека. Влада је усвојила данас измењену Уредбу о обавезној производњи и промету хлеба од брашна типа Т-500, којом је ограничење цене овог производа продужено за још 90 дана, а у циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда становништва.

Одлуку да продужи забрану извоза млека Влада је донела да би спречила несташицу млека и производа од млека, а одлука ће се примењивати од 1. до 31. децембра.

Илустрација: Забрана извоза млека продужена до краја године

Влада је на данашњој седници донела и Закључак о прихватању донације Словачке – вакцине против ЦОВИД-19.

У питању су вакцине Фајзера и Бионтека, које је Влада Словачке, с обзиром на традиционално пријатељске и блиске односе упутила Србији.

Влада Србије продужила је и трајање Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте до 31. децембра, наводи се у саопштењу Владе Србије. До краја ове године продужено је и важење Одлуке о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте – оловни бензин, безоловни бензин и гасна уља за 10 одсто.

Имајући у виду енергетску кризу на светском тржишту која и даље проузрокује претњу од настанка критичне несташице природног гаса одлучено је да се продужи привремене забране извоза и изношења те робе.

Одлука ће се примењивати од 1. децембра и трајати месец дана.

Извор: https://www.blic.rs/biznis/sava-od-535-dinara-jos-3-meseca-vlada-srbije-produzila-ogranicenu-cenu-hleba-i/q6l788w

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар