Влада продужила привремену забрану извоза млека и донела донела уредбу о ценама

Аутор: draganadpetrovic
258 посета

Килограм белог кристал шећера у малопродаји не сме коштати више од 114,99 динара, наводи се у Уредби Владе Србије. Продужена привремена забрана извоза млека и производа од млека до 30. новембра, изузетак је извоз у Северну Македонију и Албанију. Продужена важност Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте до 30. новембра. Влада Србије продужила је важење Уредбе о ограничењу висине цене пелета.

Максимална произвођачка цена истог шећера у паковањима од килограм, пет и 10, не сме прелазити 95 динара по килограму.Максимална произвођачка цена белог кристал ссецхера за сва остала паковања не сме прелазити 104,54 динара по килограму, одлучила је Влада Србије. Рок у коме важи ова одлука продужен је до 30. новембра.

Илустрација: Максимална цена шећера у малопродаји је 114, 99 динара

Продужена забрана извоза млека и млечних производа

Влада Србије продужила је привремену забрану извоза млека и производа од млека до 30. новембра а изузетак је извоз у Северну Македонију и Албанију.У Службеном гласнику је објављено да се забрана извоза односи на више врста млека, као и маслац у амбалажи преко једног килограма.Забрана се не односи на извоз робе за коју је од стране царинског органа прихваћена извозна декларација пре ступања на снагу одлуке.

Привремена забрана извоза уведена је почетком септембра у циљу спречавања критичне несташице, наведено је тада.

Продужена важност Уредбе о ограничењу висине цена деривата

Влада Србије одлучила је да продужи важност Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте до 30. новембра.

У изменама Уредбе, објављеним у Службеном гласнику, наводи се и да ће надлежно министарство убудуће бити Министарство унутрашње и спољне трговине.Државно одређивање цена горива у Србију уведено је у марту, а цене се усклађују недељно и петком их објављује надлежно министарство.

Влада Србије ограничила цену пелета још 90 дана

Влада Србије продужила је важење Уредбе о ограничењу висине цене пелета са 90, на 180 дана.

У Служебном гласнику објављена је измена уредбе која је донета почетком августа када је било наведено да ће важити 90 дана. Тада је утврђено да максимална малопродајна цена пелета описаног у Уредби не сме прелазити 38.000 динара по тони у свим паковањима.

Извор: https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/ekonomija/5003913/secer-prodaja-cena-nafta-uredba.html

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар