Влада купује додатне количине кукуруза

Аутор: draganadpetrovic
334 посета

БЕОГРАД, 16. децембра (Тањуг) – Ако у целости средства подстицаја не заврше код пољопривредника, сматраћу да нисам успешна министарка, рекла је данас министарка пољопривреде Јелена Танасковић.
Она је за Тањуг рекла да ће систем еАграр бити уведен у првом тромесечју 2023. те да уз бољу едукацију пољопривредника очекује бар дупло више пројеката који ће искористити субвенције.
Најавила је убрзавање администрације која одобрава субвенције и подстицаје како би уместо садашњи и годину и по до две чекања на исплату, она била бржа у истој календарској години.
Истакла је да министарство ради убрзане исплате те да очекује да се средства подстицаја неће преносити у 2023. годину.
Министарка је истакла да је Влада Србије јуче повећала количину откупљеног кукуруза на 26,6 хиљада тона, за помоћ произвођачима млека.
Навела је да је министарство упутило министарству финансија предлог да буду укинуте царине на увоз товне прасади и јунади у 2023. години.
Оценила је да је то добра мера која не кошта мало јер ће, ако буде прихваћена, умањити буџетске приходе за више од 900 милиона динара.
„Надамо се да ће Министарство финансија имати слуха“, рекла је она.
Министарка је најавила да ће 2023. година бити посвећена едукацији пољопривредника како би лакше и ефикасније конкурисали за средства подршке, као и убрзавању пољопривредне администрације.

Извор: Тањуг

 

Srodni tekstovi

3 коментари

Milutin 18. децембар 2022. - 13:11

Uvoz prasdi i teladi nase stale prazne!

Одговори
Zoran Milićević 18. децембар 2022. - 16:07

Bože blagi!!! Zbogom stočarstvo. Verovatno se MILOŠ OBRENIVIĆ prevrće u grobu!!!!!

Одговори
Srdjan Milić 18. децембар 2022. - 22:27

Kraj sticarstva,za par godina i ratarstva…

Одговори

Оставите коментар