Вина Отвореног Балкана стигла до Беча

Аутор: draganadpetrovic
248 посета

Регионални сајам Wine vision by open Balkan као и вина из Србије, Албаније и Северне Македоније представљени су професионалним купцима вина у Бечу.

– После сајмова Виниталy у Верони и ProWein у Диселдорфу, данас смо у Бечу са истакнутим познаваоцима вина, представљамо наш регион, који тек постаје препознатљив као винска дестинација, што је и наша шанса. Оно што можемо да понудимо обично људе пријатно изненади и желе да дођу, привлачи их дух сарадње на Балкану и заједничке презентације наших веома квалитетних вина – рекао је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Wine vision by open Balkan, по речима Чадежа, отвара бројне пословне могућности, а циљ је да се привуче што више великих професионалних купаца, заинтересованих за заједничке послове, наводи се на сајту ПКС-а.

Илустрација: У Бечу су истакнутим познаваоцима представљана вина балканског региона

Чадеж је подсетио да је Западни Балкан тржиште од 20 милиона потрошача, које се развија и учи. У последњих 10 година винска култура знатно се развила, конзумира се више вина, потрошачи знају која вина желе, додао је председник ПКС.

– Заједно са нашим партнерима из Аустрије желели бисмо да радимо и да учимо од њих, пре 25 година Аустрија није била толико позната на винској мапи света, а данас је једна од водећих у винској индустрији – истакао је Чадеж.

Прошлогодишњи сајам, на којем смо са Falstaffom имали заједнички штанд, показао је да Западни Балкан има шта да понуди, да је спреман за највеће купце. Ове године истакнути међународни магазин биће много присутнији и професионалним купцима и посетиоцима још више ће приближити посебности вина Западног Балкана.

Све више људи из Западне Европе долази на винске туре и посећује винарије, а вино је и успешан бизнис, једна потпуно отворена платформа на којој можете да градите међусобну сарадњу и послове.

– Wine vision by open Balkan нови је начин промоције региона и онога што јесмо. Не можете ружне старе слике да избришете, али можете да их замените лепшим, а ово је једна од најлепших – поручио је Чадеж.

Илустрација: Wine vision by open Balkan по други пут биће одржан од 16. до 19. новембра на Београдском сајму

Јединствена манифестација Wine vision by open Balkan, по други пут, ове године одржава се од 16. до 19. новембра на Београдском сајму, под покровитељством влада Републике Србије, Северне Македоније и Албаније. Са великим успехом организован је у септембру прошле године у шест хала Београдског сајма. Манифестација је промовисала читав регион као јединствену туристичку, културну и географску дестинацију која нуди величанствена природна и културно историјска богатства.

Извор: https://www.ekapija.com/news/4372142/u-becu-predstavljena-vina-otvorenog-balkana

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар