Брже до субвенција: Управа за аграрна плаћања набавља нови софтвер

Аутор: draganadpetrovic
788 посета

Управа за аграрна плаћања расписала је тендер за унапређење софтвера за обраду захтева за подстицајна средства за субвенције у пољопривреди.

Како је наведено у спецификацији тендера, потребно је испоручити нови систем као унапређену верзију постојећег софтвера, тако да поседује нове функционалности.

Нови систем омогућаваће електронски пријем предмета од стране писарнице Управе за аграрна плаћања (УАП) АП-а, ради даље обраде предмета који су запримљени као поднесци на писарници.

Све врсте захтева за националне подстицајне мере упућиваће се машинским интерфејсом у систем који ће их идентификовати по јединственом деловодном броју и предмету давати статус „у обради“.

Сервис система слаће информацију писарници, по аутоматски нотификованој промени статуса, да је предмет у једном од статуса: послат захтев за допуну, у обради по примљеној допуни, донето решење, решење правоснажно, решење ожалбено, плаћање захтевано, плаћено по захтеву-завршен предмет.

Специфично, може доћи и до судског поступка по неком предмету, а и тај статус ће се такође упутити писарници по захтеву обрађивача предмета

Илустрација: Брже и лакше до државних подстицаја за пољопривреднике

Писарница ће складиштити статусе предмета уз јединствену идентификацију по броју предмета.

Сервис система слаће информацију писарници и у случају захтева допуне предмета од стране подносиоца захтева, а уз захтев шаље се и сам акт ради потписивања и овере од стране овлашћеног лица.

Нови систем ће у смислу обраде захтева подразумевати јединствено праћење и контролисање обраде свих врста захтева за подстицајна средства, ради обједињавања података и извештавања о статусу предмета.

Једна од новима је и аутоматско бројање рокова (проток рока за жалбу, проток рока за допуну) и слање визуелног и писаног упозорења систему уколико је рок прошао.

Напомиње се да ће сви предмети у систему морати да имају ажуриране статусе и бројеве према деловоднику из писарнице, како би се извештавање могло аутоматизовати и довести до јединственог извора тачних података.

Систем ће имати уграђен и шифарник који регулише висине подстицаја на укупном годишњем нивоу, тако да се решење не може бити послато на потпис уколико прелази лимит постављен системски.

Такође, нови софтвер за материјално-финансијско пословање (Мат-фин) служиће за обавештавање да је предмет обрађен и да је испунио услов да се изврши плаћање, дајући и износ у динарима и број пољопривредног газдинства, а затим и да је плаћање извршено.

Систем ће омогућити и креирање извештаја по одабраним параметрима, а имаће и модул за обраду захтева за грантове поднете у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду (SCAP SerbianCompetitveAgriculture Project)).

Илустрација: Провера безбедности због руковања личним подацима

Најзад, у ново решење биће укључена и провера безбедности система због руковања личним подацима.

Вредност набавке је 12 милиона динара, а тендер истиче 24. јануара.

Извор: https://www.ekapija.com/news/3534824/kraj-kasnjenju-subvencija-za-poljoprivrednike-uprava-za-agrarna-placanja-nabavlja-savremeniji-softver

Srodni tekstovi

Оставите коментар