Берићетно за српске произвођаче ракије у Диселдорфу уговори вредни 420.000 евра

Аутор: draganadpetrovic
343 посета

Да је за домаћу мученицу – препеченицу чуо цео свет у то нема сумње. То је била довољна улазница да српски произвођачи вина и ракије учествују на Међународном сајму ових алкохолних пића „Провин” у Дизелдорфу (Немачка), и склопили прве уговоре чија вредност премашује огромних 400 000 евра.

– На сајму су потписана четири уговора, односно, предуговора, а приближава вредност очекиваних иззвозних послова износи 420 000 евра. Учешће српских компанија на једној од најугледнијих међународних изложби вина и алкохолних пића у Европи директно ће допринети квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу, истичу у Привредној комори Србије за агенцију РИНА.

Међу осам винарија и шест и дестилерија из наше земље, на сајму су учествовали и произвођачи ракије из чачанског краја.

У организацији Привредне коморе Србије и Развојне агенције Србије, након две године паузе ове сјамске манифестације због пандемије вируса корона , на националном штанду представило се 14 излагача из наше земље осам винарија и шест дестилерија.

Извор: https://www.blic.rs/biznis/moj-biznis/srpska-rakija-stigla-i-do-dizeldorfa-na-medunarodnom-sajmu-alkoholnih-pica-domaci/k815b7m

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар