Београд заменили за село и покренули опaсан бизнис

Аутор: draganadpetrovic
335 посета

Пре шест година, Милена и Урош Петровић одлучили су да се из Београда преселе у Шумадију. Одабрали су село надомак Аранђеловца, купили кућу и неколико хектара земље и основали фирму за производњу домаћих кобасица.Рођени су у Београду, Милена крај Ташмајдана, а Урош на Вождовцу. Милена је дипломирани економиста, он инжењер заштите биља. Немају рођака на селу, али су сада, како са поносом истичу, они то постали својој фамилији. Отуда и идеја да свом предузећу за производњу кобасица, сувог меса и сланине дају назив „Рођак са села“.
„Цео живот пре овога је био скроз другачији, овај живот на селу је нешто прелепо и прави је погодак када ради цела породица“, наводи Лазар Перовић.

Илустрација: Кобасице праве по традиционалној рецептури/Фото: Pixabay

Урош Стојановић објашњава да раде по традиционалним рецептима.
„Инсистирали смо да то буде старински начин производње, имамо малу помоћ машина, ту је један млин за млевење меса, пунилица за кобасице, а остало све је ствар процеса, зачина. Месо набављамо од произвођача из Србије“, објашњава Стојановићева.
Милена је менаџер продаје и за сада највише домаћих месних прерађевина прода преко интернета. Тако има довољно времена за децу и то јој је, како каже, најважније.

„Ми смо за сада задовољни како иде производња, а колико дајеш толико се и врати. Ми смо уложили свој максимум и део да се врати бићемо задовољни“, наводи Стојановићева.

Тара и Теодора тренирају два спорта, иду на часове глуме и у музичку школу, а Аранђеловац сматрају својим градом.

„Мени је овде лепше него у Београду. У Београду је гужва а овде могу да се играм напољу“, наводи Теодора.

Њена сестра наводи да се играју са другарима, али и да имају куце и маце.Стојановићи имају велико двориште, бунар, језерце, три мачке и шест паса, међу којима је Ванилица најомиљенији. Сви љубимци су сами дошли код њих и ту остали.

Илустрација: Производе продају преко интернета/ Фото: Pixabay

Многи пријатељи и родбина из Београда, од којих су многи сумњали да ће се Стојановићи снаћи на селу, сада су њихови редовни гости који уживају у викендима проведеним у Мисачи.

Извор: https://www.blic.rs/biznis/milena-i-uros-su-jednog-dana-odlucili-da-beograd-zamene-selom-otisnuli-su-se-u/c51vynw

Srodni tekstovi

Оставите коментар