Банкрот чувеног ланца брзе хране!

Аутор: Gdjakovic
301 посета

Како пишу светски медији, франшиза познатог ланца са више од 100 локација на националном нивоу затвориће филијале у шест држава које су наводно нагомилале 14 милиона долара дуга.

Меридиан Рестаурантс Унлимитед је у марту поднео захтев за банкрот, борећи се са растућим трошковима хране и слабом продајом. Судски поднесци су раније открили да компанија затвара 27 продавница у Минесоти, Јути, Монтани, Канзасу, Небраски и Северној Дакоти.

Носилац франшизе је рекао да је „могуће, ако не и вероватно“ да ће бити приморани да затворе више продавница док су у току преговарали о закупу и оперативним побољшањима.

Бургер Кинг је морао да затвори продавнице широм земље јер се власници боре да преговарају о закупу, а профит пада како трошкови хране и плата расту.

Меридиан је раније тражио одобрење за затварање 23 ресторана крајем марта, пре него што је предложио још четири за затварање у априлу.

Компанија, коју је основао Давид Харпер пре 21 годину, такође се суочила са повећањем плата за особље и растућим трошковима хране, који се на крају преливају на купца.

Харпер је радио на бројним вишим позицијама у компанијама за пице пре него што је започео сопствени подухват.

Бургер Кинг наводно доноси 1,4 милиона долара продаје по локацији у просеку, објавио је Тхе Сун. Али неки Меридијанови ресторани годинама су губили новац, показују судски списи.

(Извор: The Sun , Телеграф Бизнис, Blic)

Srodni tekstovi

Оставите коментар