Ухапшени инспектори МПШВ Управе за ветерину

Аутор: Gdjakovic
551 посета

БЕОГРАД: У Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду данас су саслушана тројица запослених у одсеку за инспекцијске послове у Управи за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде који се сумњиче за примање мита.

П. Т. (58), М. П. (58) су током саслушања признали извршење кривичног дела, док се В. Р. (56) бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану, саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак да свој тројици осумњичених одреди притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Осумњиченима се на терет ставља кривично дело примање мита, због сумње да су као запослени у Управи за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде током контроле једног привредног субјекта, утврдили да постоји привредни преступ, а како не би поднели пријаву, они су од власника тог привредног субјекта тражили 1.500 евра.

Новац од власника је примио П. Т. у једном угоститељском објекту у Београду, које је како се сумња, након доласка у канцеларију поделио са још двојицом осумњичених.

Случај је надлежним органима пријавио лично власник поменутог привредног субјекта, а акцију хапшења спровели су припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала и Безбедносно-информативне агенције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Више јавно тужилаштво у Београду позива грађане да пријаве све коруптивне радње са којима се сусрећу, а посебно у раду државних органа и поручује да је управо сузбијање корупције, у свим њеним облицима, један од приоритета у раду овог тужилаштва.

Кривичне пријаве грађана ће бити размотрене и уколико се наводи покажу основаним пријављени ће бити процесуирани.

Извор: ТАНЈУГ

Srodni tekstovi

Оставите коментар