Преко 1500 газдинстава отишло у пасиван статус, ево и зашто

Аутор: Gdjakovic
445 посета

Пољопривредна инспекција је до сада у оквиру велике акције контроле парцела пријављених за подстицаје у еАграру на 1703 парцеле утврдила неправилности и у току је поступак подношења иницијативе за пасиван статус за 1504 регистрована пољопривредна газдинства (РПГ).

Контрола, која је започета 15. августа 2023. године, је извршена код 1670 РПГ на 1777 парцела, а на овом приоритетном задатку били су ангажовани готово сви капацитети пољопривредне инспекције.

У највећем броју случајева неправилности се односе на необрађене парцеле на којима се налази шума, објекти, парлог, природне ливаде, а у неким случајевима је утврђено и више неправилности – на терену је на одређеним парцелама затечен објекат, необрађено или делимично обрађено земљиште, као и више нетачно пријављених култура.

У случају да где је утврђено да су пољопривредници грешком пријавили нетачно културу дата је опомена и рок да носиоци газдинства исправе податке, а такав случај је забележен код 95 РПГ.

Контроле ће у наредном периоду бити настављене.

САОПШТЕЊЕ: МПШВ

Srodni tekstovi

3 коментари

SELJAK 29. децембар 2023. - 10:04

GODINAMA SELJAK U SRBIJI JE ROB , BOLESAN I ZAPUŠTEN , BEZ PUTEVA VODE A I DOBROG NAPONA STRUJE !
BOLESTAN I STAR ČOVEK NIJE SPOSOBAN DA VODI RAČUNA O SEBI A VI PRIČATE O NEOBRAĐENOJ ZEMLJI !
AKTIVIRAO SE VAŠ MINISTAR KRKOBABIĆ (BAJDEN) I SADA ĆE DA NASELI SELA SA GRADSKOM DECOM PA ĆE SRPSKA POLJOPRIVREDA DA „PROCVETA “
BOŽE , OPROSTI OVIM NAŠIM DRŽAVNIM LUDACIMA , NISU ONI KRIVI NEGO MI KOJI IH DRŽIMO I GLASAMO DA NAS MUČE I PONIŽAVAJU !

Одговори
Dušan 29. децембар 2023. - 12:15

Pa seljaku uzeti pravo na zivot.Obavezno penziono i zdravstveno na kat.dohodak od 63 dinara . _ Ludost koja ubija i onako bespomocnog seljaka a Krkobabic gura celu familiju u fotelje.

Одговори
Лома 29. децембар 2023. - 17:07

Села су зарасла,некатегорисани путеви се неодржавају као ни речнакорита река,бујичних потоци.Како да сељак дође до својих њива када се обруши некатегорисани пут.Или да препусти њиве зарастању или да плати локалном комуналном предузећу да то очисти.Санкције постоје само за сељаке а за оне који не раде свој посао,понашају се као паразити санкције непостоје.Нема града у Србији где локална самоуправа не наплаћује одводњавање,паркирање.Дали су некада извршили контролу буџетских средстава како их исти троше.Наравно да нису јер неби се понашали како се понашају.За свако обраћање проглашавају се ненадлежним или немају средстава.То вам је Србија у 21веку.

Одговори

Оставите коментар