Пољопривредници на састанку у Председништву били четири сата!

Аутор: Gdjakovic
389 посета

Председник Удружења произвођача млека Мачванског округа Горан Васић рекао је вечерас да су у разговору у Председништву са министарком пољопривреде Јеленом Танасковић и шефом кабинета председника државе Ивицом Којићем саопштили захтеве, а да председник државе Александар Вучић, иако се очекивало, није у њима учествовао, али им је обећано да ће их примити следеће недеље.

Васић је за Бету рекао да су позив за разговор добили јуче из Председништва и да су очекивали да ће због тога у разговору учествовати и Вучић.

Он је рекао да су захтеви произвођача млека да се уведе прелевман на увоз сирева из ЕУ и да се ограниче трговачке марже на млеко и млечне производе, на највише 20 одсто.

„Тражили смо да се лично Вучић заузме код Европске комисије и тражи дозволу да се уведу прелевмани на сиреве од 300 динара по килограму, иначе ће нашу млекарску индустрију неконтролисни увоз млека и сирева по дампинг ценама од 2,5 евра по килограму потпуно уништити“, рекао је Васић, после разговора који су трајали четири сата.

Додао је да ће произвођачи вечерас одлучити да ли ће сутра доћи на протест пред Председништво, како је раније планирано, са захтевом да разговарају, искључиво са Вучићем и да ће се, уколико их не прими и не реши проблеме удружити са „црним ђаволом против ове власти“. После те најаве уследио је позив из Председништва за данашњи разговор.

Извор:

(Бета, 05.11.2023)

Srodni tekstovi

Оставите коментар