Почела исплата субвенција за пољопривреднике

Аутор: Gdjakovic
926 посета

Како би се припремили за предстојећу сетвену сезону, држава је кренула са исплатом субвенција пољопривредним произвођачима за 2022. годину, које ће комплетно бити исплаћене до 24. марта, рекла је данас министарка пољопривреде шумарства и водопривреде Јелена Танасковић. Министарка је за Тањуг казала да ће до краја текуће недељу бити исплаћена цела генетика. „У наредној недељи идемо са исплатом това, са исплатом воћарима, док ће у трећој недељи марта бити исплаћене дестилерије и винарије. На крају плаћамо примарну биљну и сточарску производњу 23. и 24. марта, и са тиме завршавамо са субвенцијама за комплетну 2022. годину“, навела је Танасковићева за Тањуг. Од 1. априла крећемо са субвенцијама за ову годину, најавила је министарка.

Министарка пољопривреде Јелена Тансаковић, је раније гостујући на РТС, истакла да је веома задовољна резултатима који су остварени на раду на покретању сајта еАграр.

„До сада су 132.000 пољопривредника узело параметре са еИД. Мислим да је то одличан податак с обзиром, да смо кренули 16. јануара. Сад идемо у неке нове кораке, којима био се комплетирала базу РПГ и кренуло са новим мерама. Идеја је да пољопривредници своја стања ажурирају, у регистру Управе за ветерину провере прави број животиња ХИД који имају на фарми, да се то коригује, уколико постоји потреба“, рекла је Танасковићева.

Она сматра да ће еАграр, када крене да функционише решити проблеме који су настајали у вези са регресирањем горива.

„НИС је издавао агро-картице и зато је тај део ишао само на њиховим пумпама. Држава је прошле године давала регрес, јер је субвенција по хектару била 6,000 динара, плус 2,000 динара за гориво. У последњем кварталу 2022. године дато је још 1,000 динара за гориво“, истакла министарка.

Srodni tekstovi

Оставите коментар