Повећане субвенције за свиње

Аутор: Gdjakovic
733 посета

БЕОГРАД: Министарка пољопривреде, водопривреде и шумарства Јелена Танасковић одржала је састанак са пољопривредницима Мачве и са њима разговарала о тренутним проблемима у пољопривредној производњи и проналажењу заједничких решења, саопштено је данас из тог министарства.

Она је претходно посетила домаћинство фармера Милована Иванковића из Засавице и у северној Мачви, као и његову фарму товљеника, капацитета 3.600 свиња, саопштено је данас из тог министарства.

„Фокус нам је на повећању субвенција. Када су у питању квалитетна грла, односи се на крмаче и нерастове, досадашња субвенција је износила 15.000 динара, од сада ће то бити 18.000 динара. Уводимо нову меру, као што смо увели за јунице, паралелно уводимо и за назимице, за чију набавку ћемо давати 22.000 динара. То су новости, које ће значајно допринети увећању сточног фонда“, рекла је министарка.

То је, како се наводи у саопштењу, поздравио и домаћин из Засавице и, Милован Иванковић, који гради нову фарму за крмаче.

„Радимо на томе да имамо наше прасиће, јер их сада увозимо. А таква прасад су скупа и коштају преко 500 динара. Кад будемо имали своје, имаћемо и повољније товљенике. Ових 400 крмача би требало да има довољан број да подмири наше капацитете“, објаснио је Иванковић.

Министарка је потом одржала састанак са пољопривредницима Мачве и са њима разговарала о тренутним проблемима у пољопривредној производњи и проналажењу заједничких решења.

Мачва и Срем су, како подсећају из Министарства, сточарски крај Србије, који на годишњем нивоу даје највећи број товљеника.

 

Извор:

https://www.dnevnik.rs/ekonomija/poljoprivreda/tanaskovic-povecanem-subvencija-do-prosirena-stocnog-fonda-15-03-2023

Srodni tekstovi

Оставите коментар