Од 16. јануара треба отићи до Поште и преузети свој број за “Е аграр” 

Аутор: Gdjakovic
956 посета

БЕОГРАД –  Први корак у увођењу информационог система еАграр почеће 16. јануара, када ће пољопривредни произвођачи моћи у поштама, филијалама трезора и пољопривредним стручним службама да узимају свој еИД број, изјавила је данас Тањугу министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

„Овај број је заправо идентификациони лични број и он је први корак у регистру. Касније ћемо ићи са даљим корацима у регистровању и најављивати их на време, како који буде долазио на ред“, навела је министарка Јелена Танасковић.

Додала је да су због своје распрострањености по целој Србији, поште најприступачније и пољопривредницима најзгодније за обављање овог посла.

Информациони систем еАграр, који ће са радом почети на пролеће, уводи се у циљу модернизације и убрзања процеса уписа података, промене података у Регистру пољопривредних газдинстава (РПГ), као и одобравања и исплате подстицаја у пољопривреди.

Он ће, између осталог, омогућити онлајн регистрацију пољопривредних газдинстава (ПГ), приступ и управљење подацима о свом ПГ преко портала на дневном нивоу од стране пољопривредника, затим онлајн подношење захтева за упис, измене и брисање података из РПГ-а и захтева за подстицаје у пољопривреди.

На овај начин ће се штедети време код обраде захтева због увођења аутоматске провере формалних услова захтева, као и електронске обраде захтева а подстицаји ће се брже одобравати и исплаћивати.

Извор: https://rtv.rs/

 

Srodni tekstovi

5 коментари

Хаџи-Александар 11. јануар 2023. - 07:20

Е само нам је још и еИД фалио… Шта фали БПГу? Зашто се он не користи? Да ли ће се и жалбе на решења моћи подносити електронски? То нам је важније! Да ли је све усклађено са ГДПРом? Да ли нам неко гарантује тајност података? Да тајкуни неће добити ове информације па да могу да планирају како и даље да нас пљачкају? ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!

Одговори
Zmaj 11. јануар 2023. - 09:05

@Хаџи-Александар

A sta ce tajkun na osnovu podataka vaseg PG? Vi cete preko ove aplikacije umesto da jurite po salterima i predajete papire sad moci da aplicirate elektronski za konkurse. Ovo je dobra stvar.

Одговори
Boza Tosnic 12. јануар 2023. - 06:30

Ovo je super, idemo u skladu sa ukupnim desavanjem u drustvu, samo se bojim da ce mali broj poljoprivrednika moci da se snadje u postupku e registracije i koriscenja zamisljene e usluge, obzirom na njihovo predznanje vezano za e poslovanje.

Одговори
ZMAJ 12. јануар 2023. - 11:14

Svaka drasticna promena je stresna, ali to ne znači da je ne treba sprovesti. Neke promene zažive, druge ne. Ako želimo da napredujemo moramo se menjati.

Одговори
dusko 13. јануар 2023. - 20:44

sve je to odlicno , PSS ce ici na obuku u vezi ovog a mi, mi to vec znamo….

Одговори

Оставите коментар