Објављено је када почиње исплата субвенције 9000 динара по хектару

Аутор: Gdjakovic
1,3K посета

Ппреко е-Аграра до сада пријавило 267.000 активних пољопривредних газдинстава. Сматра да то показује да нисмо дигитално неписмени и истиче да е-Аграр служи томе да препозна правог пољопривредника и могућност преваре сведе на минимум.

Регистрација и обнова регистрације пољопирвредних газдинстава, без које пољопривредници не могу да конкуришу за субвеницје, од ове године обавља се искључиво електронски, преко е-Аграра, што за старије пољопривреднике са недовољно информатичког знања представља велики проблем.

„Са данашњим даном, имамо 267.000 пријављених активних пољопривредних газдинстава. У међувремену смо пустили три субвенције. По хектару смо пустили субвенцију седмог априла и до данас имамо преко 136.000 пријављених газдинстава која су аплицирала за субвенцију“, кажу из Министарства пољопривреде за РТС и истичу да је пуштена и субвенија за млеко за први квартал, за коју се пријавило око 100 млекара и 720 газдинстава.

„До сада нисмо имали у просеку више од 500 захтева за млеко, од чега је око 100 млекара. То значи да су се пољопривредна газдинства овај пут скоро па дупло више пријавила индивидуално за ову меру. То говори у прилог томе да ће њима бити лакше, да ће они моћи брже, оперативније и једноставније да долазе до својих средстава“, сматра ресорна министарка.

Иначе, у Пољопривредним стручним службама ради преко 700 људи, као и да су у међувремену ангажоване и јединице локалне самоуправе.

Раније је било 460.000 активних газдинстава у Трезору, али да нико не помиње да можда 200.000 нису били прави пољопривредници и да је питање на који су начин до сада долазили до средстава објашњавају из Министарства разлог смањења броја газдинстава.

Како је речено, ипслата субвенција по хектару почиње 24. априла 2023. године. Пријављивање је почело 7. априла. Јавни позив за субвенцију млеко се продужава до 25. априла 2023. године а новац ће бити исплаћен у року од 7 дана.

Данас није лако бити регисторван пољопривредник ако то не можете да докаћете поручују из Министарства.

Извор: https://www.rts.rs/

Srodni tekstovi

2 коментари

Tale 16. април 2023. - 11:07

Od kada je objavljeno do isplate,taj novac je izgubio vrednost sigurno 30%.Tako da je to nebitan novac za nekakve subvencije.

Одговори
Milance 22. април 2023. - 07:02

E agrar je odlicna stvar,samo malo da se ljudi uhodaju.Greska je sto su u trezorima potpuno obustavili aktivnosti na obnovi i registraciji gazdinstava i sve prebacili na opstine.

Одговори

Оставите коментар