Обавештење пољопривредницима који конкуришу за субвенције по хектару

Аутор: Gdjakovic
349 посета

Обавештавамо пољопривредне произвођаче да могу да поднесу захтеве за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи и за парцеле које су на верификацији, а на којима се налази биљна култура.

Ова могућност односи се на пољопривредне произвођаче који су извршили обнову регистрације, а уведена је како бисмо им изашли у сусрет и обезбедили им да се у што већем броју пријаве за ову врсту подстицаја.

Парцеле на којима се налази биљна култура, а тренутно су на верификацији ће и пре њеног завршетка бити видљиве на платформи еПодстицаји и корисници ће имати могућност да поднесу захтев за подстицаје у биљној производњи.

Обрада поменутих захтева уследиће након што парцеле буду одобрене и уписане у пољопривредно газдинство подносиоца захтева.

Корисници који су већ поднели захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи без парцела на којима се налази биљна култура, а које су на верификацији, потребно је да исти измене и укључе и те парцеле.

Подсећамо да је обнова регистрације пољопривредног газдинства могућа и уколико постоје парцеле на одобравању, а испуњени су сви остали (прописани) услови.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу поднети захтев за подстицаје на порталу еПодстицаји.

Srodni tekstovi

4 коментари

Sinisa 9. март 2024. - 13:18

Podneo sam za podsticaje u biljnojproizvodnji po hektaru prvi i još nema uplate dali i ove godine neću ostvariti pravo kao prošle zbok roka a sad sam bio prvi pa da vidimo i to

Одговори
Ллллл 9. март 2024. - 20:30

Научници шта је са семенима за јари усеве,јесених семена није било њеве остале незасејане.Дали тако треба да буде како би Нестле у Сурчину успешно пословао.

Одговори
Jasmina 10. март 2024. - 16:26

Izbrisali su me iz registra polj gazdinstava, bez pravog obrazlozenja i sada mesec dana cekam odgovor iz ministarstva, ali odgovora nema, jer ocigledno se ceka da prodje 1. April tako da ni ove godine necu ostvariti pravo na subvencije.

Одговори
Jovanovic Tatjana 11. март 2024. - 09:38

Ko koga ima i ovde i svuda…za obicne ljude nema nigde pravde…hvala Bogu i svima vam sve sto imam i nemam je srazlogom……zahvaljujuci birokratiji vezama vezicama meni su stradale 10 kosnica pcela…placam sve clanarine obecanja za nabavke i za prihranu sve je otislo nisu prezimile a ja nemam…egzistemciju racunas nemas posao bavicu se pcelarstvom…ali nesto tu neide i neide….hvala

Одговори

Оставите коментар