Министар Недимовић у Привредној комори Србије представља субвенције за 2018. годину

Аутор: dzonioff
251 посета

Удружење новинара за пољопривреду АГРОПРЕСС организује 9. Националну конференцију о Агробизнису под називом: АГРАРНА ПОЛИТИКА У 2018. години

Уводно обраћање на конференцији имаће министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Бранислав Недимовић, који ће овом приликом говорити о правцима развоја пољопривреде током 2018. године, са посебним освртом на подстицаје за младе и улагања у прерађивачке капацитете. Међу говорницима ће бити и угледни професори Пољопривредног факултета, као и представници институција, удружења пољопривредника. Овом приликом представићемо и занимљиве примере из праксе. Међу учесницима су и гости из Републике Српске и Брчког.

Генерални спонзор догађаја је НЛБ банка, а спонзор ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ. Партнер конференицје је Привредна комора Србије.

На скупу учествује више од 100 најзначајнијих представника удружења пољопривредника, компанија, међународних организација и медија.

Овом приликом говорићемо о значају развоја воћарске производње, трендовима развоја пољопривреде. Као и ранијих година, и ове године незаобилазна тема ће бити подстицаји у пољопривреди, финансирање пољопривредне производње и могућности пласмана хране на иностраним тржиштима.

Посебну пажњу, на овом догађају, посветићемо значају аграрних реформи и успешном спровођењу аграрне политике у даљем развоју пољопривреде Србије у складу са опредељењем да наша земља постане чланица ЕУ. Очекивани раст извоза, препознавање Србије као озбиљног партнера за спољнотрговинску сарадњу у области прехрамбене индустрије, свакако су повод за размишљање о већим инвестицијама у агробизнис сектор о чему ће говорити стручњаци.


Неке од тема које ћемо обрадити су:

,,Рејонизација и интезивирање воћарске производње у Србији“
,,Финансирање пољопривредне производње краткорочним и дугорочним средствима“
„Осигурање пољопривредне производње“

Захваљујући спонзорима и донаторима учешће на конференцији биће бесплатно.

Термин: 25. април 2018.
Локација: Београд – ПКС, Ресавска 13 – 15, у 11 сати

www.agropress.org.rs 

Srodni tekstovi

Оставите коментар