Министарство пољопривреде променило Правилник о начину регистрације пољопривредног газдинства

Аутор: Gdjakovic
600 посета

Ова промена ступила је на снагу, а односи се углавном на немиле случајеве у пољопривреди. Наиме, до сада када се дешавао смртни случај наследници нису успевали да остваре право на субвенције јер су у Управи за аграрна плаћања смрт носиоца пољопривредног газдинства третирали као промену на газдиснтву! Даље, по правилнику је било ако има промена на газдинству захтев се аутоматски одбија.

Новим Правилником ова велика неправда а слободно можемо рећи и грех оних који су такав пропис донели је исправљена. Од сада иде овако: „Ако породично пољопривредно газдинство има уписаног једног члана, у случају смрти носиоца породичног пољопривредног газдинства, уписани члан постаје привремени носилац тог породичног пољопривредног газдинства, до окончања оставинског поступка и спровођења промене у Регистру непокретности.”

Дакле, имајте увек у виду да треба да своје чланове породице ставите и у чланове пољопривредног газдинства „за не дај Боже“.

Ово јесте можда непријатна тема за свакога али је и животна. Десио се случај да је мајка остала без сина јединца на кога се водило газдинство са већим бројем оваца. Због овако накарадног прописа мајка не само да је остала без свог јединца већ и без права на субвенције!

Заборавите на живу вагу, сточари и кланичари ускоро почињу да раде продају по новом систему

Не дај Боже никоме и честитке заслужнима за овај пропис који уводи у ред немилу ситуацију.

Уз овај правилник објављен је и нови Шифарник биљне производње и друге намене земљишних парцела, који је одштампан уз нови Правилник о упису у Регистар пољопривредних газдинстава.

Правилник и регистар преузмите испод овог текста:

Правилник о упису у РПГ – текст за објављивање

Srodni tekstovi

Оставите коментар