Коме иду субвенције? Завршен састанак пољопривредника и Ане Брнабић ево шта је договорено

Аутор: Gdjakovic
270 посета

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са представницима пољопривредника, а током састанка је договорено да Министарство пољопривреде уради предлог изјаве о обрађивању земљишта, који ће сачекати формирање нове Владе Србије и бити спреман за даље процедуре, односно измене и допуне закона које су неопходне, саопштено је из Владе Србије. Такође, власници парцела на којима пољопривредници обрађују земљиште, биће у обавези да потпишу уговор са пољопривредницима, како би се могућности злоупотреба свеле на минимум.

На састанку је било речи о начину пријављивања парцела на платформи еАграр, поготово пријављивање оних земљишта за које се никада до сада нису добијале субвенције, с обзиром на то да се ова тема покренула на претходном састанку премијерке и пољопривредника крајем претходне године.

Током састанка, са представницима пољопривредних удружења пређени су детаљно сви кораци процеса – од пријаве за субвенцију, па све до саме исплате.

Договорено је да Министарство пољопривреде уради предлог изјаве о обрађивању земљишта, који ће сачекати формирање нове Владе и бити спреман за даље процедуре, тачније измене и допуне закона које су неопходне.

Такође, власници парцела на којима пољопривредници обрађују земљиште, биће у обавези да потпишу уговор са пољопривредницима, како би се могућности злоупотреба свеле на минимум.

Брнабићева је истакла да су и пољопривредници и држава на заједничком задатку, а то је да у највећој могућој мери поједноставе систем пријаве за субвенције са једне стране, уз строгу контролу коришћења тих субвенција са друге стране.

Она је рекла да је сваки предлог који долази од пољопривредника изузетно користан, те да су овакви конструктивни састанци једнако значајни за Владу колико за саме пољопривреднике.

Договорено је да ће се састанци у овом формату наставити и у наредном периоду.

Састанку је присуствовала и министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

Извор: РТС

Srodni tekstovi

Оставите коментар