Е аграр открио лажне пријаве за субвенције, шта ће бити са њима?

Аутор: Gdjakovic
589 посета

Вучић: Лажне пријаве за субвенције за чак пола милиона хектара површина које се не обрађују

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је држава повећала ратарима субвенције, а да је преко еАграра утврдила путем сателитских снимака да су поднете лажне пријаве за субвенције за чак пола милиона хектара површина које се не обрађују или за око 80 милиона евра.

„Погледајте чудо, шта се догодило, а изашли смо вредним ратарима у сусрет, од којих су многи блокирали путеве, иако су многи од њих часни и поштени људи. Имамо сада сателит и Биосенс институт, узели смо захтеве за субвенције, пошто имамо 150 милиона евра за субвенције само за ратарске културе и видели смо да су за пола милиона хектара лажне пријаве за обрадиве површине”, рекао је Вучић.

КОНУКУРС ЗА НАБАВКУ МЕХАНИЗАЦИЈЕ: ОВДЕ ПОГЛЕДАЈ

Објаснио је да су у пријавама пријављене културе попут кукуруза, пшенице, уљане репице и слично, иако се на снимцима види да је ту густа шума у којој нико никада није ништа посадио или посејао.

Како до новог трактора ове године, детаљно на линку: ТРАКТОР

„За пола милиона таквих хектара нам траже паре, то је 80 милиона евра директне крађе од државе”, нагласио је Вучић.

Такође, истакао је да су се зато поједини пољопривредници бунили због еАграра, јер све лако може да се провери.

Спремите се за попис пољопривреде, детаљније на ОВДЕ

Истакао је да су, ипак, сви подржавали протесте ратара, само зато што се буне против државе.

Запитао је да ли сада држава треба да подноси кривичне пријаве и да сви који су то радили иду у затвор.

„Из ваздуха видимо сваки метар квадратни, они не разумеју, сваку културу видимо. Зато смо и радили еАграр. И онда кажу да је арогантан Вучић, а то је 80 милиона ваших пара”, навео је Вучић.

Казао је да има више од 20.000 ратара који су поднели лажне пријаве и додао да је то само почетак.

„Хоће леба без мотике и да оцрне све оне који се муче и раде поштено”, нагласио је Вучић.

Најавио је да ће држава тих 80 милиона евра додатно да уложи у субвенције за пољопривреде и повећа их за оне који раде поштено.

Лоповлук више неће моћи, поручио је Вучић.

„Ко ће да брани државу и каже – ово је наш новац. Навео да има уљану репицу, а ту шума као у Амазону и ми за то треба по хектару да му дамо по 200 евра, а има 1.000 хектара… И зато је била побуна против еАграра, јер сада први пут можете да проверите све и видите ко говори истину”, рекао је Вучић.

Каже да држава на неким стварима не инсистира на да би малтретирала грађане већ зато стсо има ненормална одлив новца и да је важно да имамо здраве финансије.

„Ово су све велики планови које сам представио, замислите да сам поступио по налогу ‘добронамерних’ опозицоних политичара који су говорили да ће да сруше Београд на води”, истакао је Вучић и додао да бисмо у том случају имали уместо Београда на води уџерице и змијарник.

Нећемо одустати – изградићемо Србију упркос свим отпорима, поручио је Вучић и позвао људе да се не супротстављају напретку земље.

„Да се ујединимо и дочекамо 2027. са невероватним резултатима”, нагласио је Вучић, преноси Тањуг.

Srodni tekstovi

2 коментари

Seljak 9. август 2023. - 11:18

Ovo je laž i da je tako koliko bi trebalo ljudi na 500000 ha zemlje da bude prijavljeno kad se samo dobije subvencije na 20 ha?

Одговори
SIMA CACIN 12. август 2023. - 11:33

KAD CE NOVAC ZA POSTENE RATARE,? I KAD CE NOVAC ZA UBIJENE ZDRAVE SVINJE?, PREVENTIVNO UBIJENE ZBOG ZASTITE PRIVATNIH FARMI.

Одговори

Оставите коментар