Ево када можете очекивати субвенције по хектару

Аутор: Gdjakovic
705 посета

Министарка пољопривреде шумарства и водопривреде Јелена Танасковић била је гост емисије Бразде која се емитује на Радио телевизији Војводине где је говорила о исплати субвенција, плановима за наредни период као и увођењу система Е-аграр. Када је у питању Е- аграр, министарка Танасковић је нагласила да ће бити наравно доста проблема али и да ће овај посао бити завршен на време како би пољопривредници могли благовремено да добију своје субвенције. Она је демантовала да пољопривредници неће добити субвенције за било који период или сектор, посебно не за краве првотелке.

Када је реч о исплати субвенција она је најавила исплату најпре четврти квартал субвенције за пољопривредна газдинства која се баве производњом лека као и исплату субвенција за сунцокрет за све оне који нису добили субвенције у децембру месецу а након тога ће кренути исплата новца у износу од око 15 милијарди динара што се односи на све оне захтеве који су поднети у року али нису исплаћени током 2022. године. Та средства, како је Танасковића раније изјавила за РТС, обезбеђена су од стране министарства финансија а на иницијативу и молбу председника Републике Србије Александра Вучића. На питање новинара РТВ-а Горана Ерора када се очекује исплата субвенције по хектару и да ли ће ту бити неких промена министарка Танасковић је рекла да се нада да ће та субвенција бити исплаћена почетком априла до када би требало сви да се региструју у систему Е-аграр и то ће заправо бити начин који ће омогућити да се ова мера исплати први пут по овом систему и да се види како тај систем функционише.

За све додатне информације у вези Е-аграра пољопривредни произвођачи могу да се обрате својим саветодавним стручним пољопривредним службама у свом окружењу а такође уколико поседују личну карту са чипом они могу свој ЕИД број извадити било где у пошти а уколико не поседују личну карту са чипом најбоље је да пољопривредници оду пре свега у полицијску станицу где би извадили нову личну карту и узели електронски потпис а потом лако и безбедно користили е Аграр.

Srodni tekstovi

1 коментар

Nrle 1. фебруар 2023. - 07:33

Umesto da upropastena i napustena sela revitalizujete pravim programom povrcanom subvenicijom malim gazdinstvima vi dajete novac Krkobabicu da razbacuje kroz davanja napustenih kuca koja neresava dugorocno nista osim sto reklamira privatizovanu stranku PUPSa,“ pola pije pola sarcu daje“..Treba zaviriti kolko se kuca dodeljenih zaista koriste ,a koliko je izdato pod kiriju il u druge namene….

Одговори

Оставите коментар