ВАЖНО обавештење за све пољопривреднике који очекују исплату субвенције за осигурање пољопривреде

Аутор: Gdjakovic
357 посета

БЕОГРАД – Министарство пољопривреде објавило је данас додатне информације намењене пољопривредним произвођачима за пријаву за премију осигурања за ову годину.
Јавни позив за остваривање права на подстицаје за управљање ризицима кроз премију осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња за 2023, расписан је 16. октобра и траје до 15. новембра.

Како је објављено на сајту министарства, пољопривредни произвођачи приликом пријављивања на овај јавни позив треба посебно да обрате пажњу да се подаци који су наведени на полиси подударају са подацима у еРПГ и катастру. То је, како наглашавају, најбитнија ставка како би средства могла да се аутоматски уплаћују без потребе за ручном провером.

Млати паре на корову

Додаје се да пажња мора да се обрати и на то да биљне културе наведене у еРПГ и оне наведене у полиси такође буду усклађене. Истиче се и да полисе осигурања морају бити плаћене пре него што пољопривредници ступе у поступак пријаве за ту врсту субвенције.

Јавни позив за остваривање права на подстицаје за управљање ризицима кроз премију осигурања обухвата подстицаје за осигурање ратарских, повртарских и воћарских култура, винове лозе и хмеља, расадника, као и осигурање животиња.
Министарство пољопривреде подсећа да је највиши укупни износ који корисник подстицаја може да оствари у једној календарској години 2,5 милиона динара.

Извор: РТВ, Танјуг

Да ли знате за чиме ваш пас највише чезне током живота?

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар