Важна информација за све кориснике субвенција и посебно сточаре

Аутор: Gdjakovic
880 посета

Јавни позив за премију за млеко за 1. квартал биће расписан у понедељак, 3. априла, док ће јавни позив за давања по хектару бити померен како би пољопривредни произвођачи имали довољно времена да провере и ажурирају своје податке у катастру, прикупе потребну документацију и регулишу уговорне односе.

Истичемо да то апсолутно неће утицати на исплату субвенција, које ће пољопривредни произвођачи добити у исто време како је и планирано.

Наиме, јавни позив за давања по хектару ће трајати месец уместо 45 дана, те ће обрада захтева и динамика исплате бити непромењена.

Пријаве за премију за млеко се подносе као и до сада – преко млекара, а постоји и могућност непосредног пријављивања примарних произвођача. Јавни позив ће трајати до 15. априла, а исплата премије за млеко ће бити реализована након завршетка јавног позива у року од 30 дана.

Уколико се пријављујете самостално, упутство за пријављивање за премију за млеко можете погледати у овом документу: mleko

Уколико се пријављујете као млекара, упутство погледајте у овом документу: mlekare (1)

Откуп млека креће по новим правилима!

Још једном подсећамо све пољопривредне произвођаче да крајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји, те сте у могућности да пријаву и обнову статуса газдинства одрадите све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију.

Извор: МПШВ

Srodni tekstovi

2 коментари

Mira 3. април 2023. - 07:33

Prevara vec na pocetku,odlaze se isplata po ha.Sta sa poljoprivrednicima koji imaju sva dokumenta,i sve su azurirali?Hajde izmislite jos nesto da nam otezavate.

Одговори
Ljubica 3. април 2023. - 09:34

Ovo je katastrofa,treba da budem dr nauka da bih obnovila p.g a od 2018 registrovano,imam telefon,nemam komp.ne mogu sama to obaviti ,ne vidim,trebam na operaciju katarakte,odem u trezor jutros oko pola devet u Ustaničku 130 na Voždovcu,soba 112.Tamo njih pet,šest sedi jedna radi na kompu,druga otvoreno polje E agrara,čeka ko će nešto da je pita i kaže da drugo polje je bitno da uradite a i ne može mi pomoći jer to su drugi programi,bla bla i ništa.Treći sedi,sluša,četvrti dečko do vrata optužen na stolici,moram reći raščepljen,samo mu jastuk fali,užas blagi od neradan a svi plaćeni i to dobro.Nažslost sve službe tako rade,socijalne isto,sede i primaju platu,žene i decu ubijaju a takvi o njima brinu,teško nama….

Одговори

Оставите коментар