Београд: Објављени јавни позиви за субвенције у пољопривреди

Аутор: Gdjakovic
470 посета

БЕОГРАД: Секретаријат за пољопривреду објавио је јавне позиве за достављање пријава за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2023. годину.

Средства која је Град Београд издвојио за ове намене за 2023. годину су бесповратна и наменска, а укупно износе више од 450 милиона динара, саопштено је из Секретаријата за пољопривреду.

У питању су јавни позиви за набавку пољопривредних прикључних машина, у области пчеларства, у области сточарства и прераде млека, у области воћарства повртарства и ратарства, као и за набавку трактора, саопштила је градска управа.

Како се наводи у саопштењу, средства намењена за набавку нове пољопривредне прикључне машине додељују се у максималном износу до 80 одсто од цене прихватљивих трошкова набавке пољопривредне прикључне машине.

Максимални износ подстицајних средстава не може бити већи од 500.000 динара по кориснику.

За ову намену опредељена су бесповратна финансијска средства у износу од 120.6 00.500 динара.

Подстицајна средства за набавку нове опреме за пчеларство такође су бесповратна, а максимални износ подстицајних средстава не може бити већи од 120.000 динара по кориснику.

За ову намену опредељена су средства у износу од 45 милиона динара.

Када је реч о средствима у области сточарства и прераде млека на газдинству на територији града Београда за 2023. годину, она су намењена за набавку јуница, оваца и коза, опреме за сточарство, као и опреме за прераду млека на газдинству.

За ову намену опредељена су бесповратна финансијска средства у износу од 65.000.000 динара.

Подстицајна средства у области воћарства повртарства и ратарства на територији града Београда за 2023. годину износе 70.000.000 динара.

За набавку трактора град је издвојио бесповратна финансијска средства у износу од 150.000.000 динара, док максимални износ подстицајних средстава не може бити већи од милион динара по кориснику, наведено је у саопштењу.

https://www.dnevnik.rs/ekonomija/poljoprivreda/objavleni-javni-pozivi-za-subvencije-u-oblasti-poloprivrede-01-03-2023

Srodni tekstovi

3 коментари

Loma 2. март 2023. - 03:24

Субвенције без гарантованог откупа су чиста лудост.Пољопривредници су препуштени сами себи.Цена производа је јако висока због високе цене репроматеријала.Ако је тржишна сетва у том случају је и тржишна жетва..Држава са поламолиона хектара обрадивог земљишта је богата држава и правилном политиком и смерницама велики потенципнални произвођач хране.То са Србијом није случај.Све је подређено пљачкашком лобију које предводе преварантске банке нудећи лажне повољне кредите како би пољопривреднике увукле у дужничко ропство.Све је лаж и превара на које само лаковерни наседају.Која су то бесповратна средства за набавку пољопривредних машина чијих.Код нас су уништени сви производни погони ИМТ,ИМР,ЗМАЈа па чију ми то производњу синвенционишемо.Турске,Белоруске,Индије,Италије и др.Иначи увозничког лобија.Код овакве државне политике је најисплативије ништа не радити.Произвести само за своје потребе и ту ставити тачку а научници које доносе овакве мере нека узимају подстицаје и нека се баве производњом хране.

Одговори
Aca 2. март 2023. - 04:46

Neka zivi grad beograd, a nama slepcima i nasoj deci iz drugih opstina netreba nista!!!

Одговори
Zoran 2. март 2023. - 12:34

Važili li to i za opštinu Pirot?

Одговори

Оставите коментар