Zajedničkom saradnjom Srbije i Italije do bolje životne sredine

Аутор: dzonioff
297 посета

Danas je u Rimu potpisan Memorandum o saradnji Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije i Agencije za životnu sredinu Republike Italije, kojim je definisana zajednička platforma za nastup kod međunarodnih institucija. Memorandum su potpisali direktor Agencije za zaštitu životne sredine Srbije Filip Radović i Stefan Laport predsednik Italijanske Agencije.

„Agencija za zaštitu životne sredine je prva agencija iz jugoistočne Evrope sa kojom je potpisan memorandum ove vrste, što mnogo govori o ugledu i položaju naše Agencije u stručnoj javnosti. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama, saradnjom i projektima na kojima budemo radili stvoriti preduslove za bolju životnu sredinu“, rekao je tom prilikom Filip Radović direktor Agencije za zaštitu životne sredine.

U potpisanom Memorandumu definisani su koraci buduće saradnje, pre svega konkretne projekte koji će se sporvoditi u oblasti kontaminiranih lokacija, sporovođenja i usklađivanja evropske regulative u monitoringu voda, odnosno izmena regulativa, kao i jačanje kapaciteta.
Agencija za zaštitu životne sredine Republike Italije spada u jednu od svetski priznatih institucija, koja broji oko 11.000 zaposlenih.

Izvor: Agrobiznis magazin

Srodni tekstovi

Оставите коментар