Пронашли смо начин како да отерате комарце из дворишта или производне хале!

Аутор: Gdjakovic
451 посета

Пролеће нам jе тако рећи пред вратима а са њиме и све оне лепе прилике за седељке у баштама и разговоре са драгим људима које могу да прекину само две ствари, а то је долазак још неког драгог и долазак непозваног госта и то није ваша комшиница која шири трачеве већ КОМАРАЦ.

Не знамо како се сналазите са одвраћањем непозваних гостију који трачаре али зато знамо како да се отарасите комараца или смо барем видели. Италијански произвођач опреме осмислио је уређај који на одређено време испушта средство за растеривање комараца односно инсектицид ако се одлучите за опцију уништавања.

Уколико се одлучите да комарце отерате из вашег дворишта уз примену билошких препарата препоручујемо вам да се обратите фирми HEMCOF из Футога која је на наше тржиште донела ову иновацију. А о чему се ради за Агробизнис магазин говори Драган Николић.

„Ово је уређај који вам омогућава да отерате комарце из вашег дворишта, производне хале или неког другог простора. Дакле ради, како на отвореном тако и у затвореном простору. У зависности од потреба клијента који набавља овај уређај препарат који се користи може бити биолошки или инсектицидни. Било који да изаберете чак и за најмањи модел уређаја можете контролисати простор, рецимо у дворишту , површине 150 метара квадратних где можете уживати без присуства ових досадних инсеката“.

Како систем ради? „Овај уређај је постављен тако да кроз распрскиваче третирамо порвшину и околину средине у којој желите да се ослободите комараца. Рецимо да је у питању двориште. Уређај се поставља негде у кући или гаражи, системом црева и распрскивача обухватамо простор који желите да третирате, подешавамо систем како желите да функционише. Дакле, када желите да третман буде урађен и то је све. Он се самостално активира на 12 или 24 часа, третман траје три минута. Активирају се млазнице, течност у виду микро капи излази на распрскиваче, таложи се на површинама лишћа дрвећа, крову и слично и то је начин како заправо средство долази у зону коју третирамо. То средство које смо применили у зависности од врсте може отерати комарце или их уништити“.

Драган Николић

Уколико постоји потреба за третманима хале погона и другим просторима, такође су доступни уређаји већег капацитета? „Тако је, имамо уређаје који могу да контролишу више хиљада квадрата отвореног или затвореног простора. Они су такође самостални, програмирају се и повезани су са интернетом. Ваше је само да сипате течности у посуде намењене за растериваче или инсектициде, укључите уређај и радите у простору где вас неће узнеимиравати инсекти“. Препарати који се користе су потпуно безбедни, тестирани и имају дозволе за употребу, објашњава наш саговорник Драган Николић који већ двадесет година на наше тржиште доноси иновативне уређаје за рад и подршку у пољопривреди и индустрији. Поред ових уређаја HEMCOF има и савремене системе за наводњавање травњака за које вам није потребно било какво одржавање као и уређаје за директан третман корова. О томе у некој наредној причи. Овог пута смо се одлучили да вас на време упознамо са начином како да заборавите на разне свеће, креме и друге препарате за одвраћање комараца. У почетку се може  стећи утисак да треба инвестирати у уређаје, али када једном видите да комарци више нису проблем и одбијете трошкове досадашње примене разних препарата и уређаја видећете да је ово ефикасан, поуздан и еколошки начин да се одбраните од комараца али и неких других инсеката.

Srodni tekstovi

Оставите коментар