Да ли знате шта је регенеративна пољопривреда?

Аутор: draganadpetrovic
413 посета

Храна узгојена помоћу регенеративне пољопривреде је здравија и има већу нутритивну вредност од хране из традиционалног узгоја, закључак је једне студије спроведене на Универзитету у Вашингтону.

Регенеративна пољопривреда је релативно нов начин узгајања усева који одржава здравље земљишта и његов капацитет да задржава угљеник.

Њен фокус је највише на пољопривредном земљишту, али и на рециклирању што више пољопривредног отпада и додавању компостираног материјала. Специфичним поступцима изведеним у адекватном периоду године, регенеративна пољопривреда повећава биоразноликост, плодност тла, кружење воде и појачава потенцијале екосистема.

Осим тога, према најновијој америчкој студији, њом се добија храна која садржи више витамина, минерала и фитохемикалија. Она је здрава за конзумацију, али и може бити од велике користи и у сточарству. Наиме, уколико се та храна даје говедима и свињама, њихово месо ће садржати знатно веће количине омега3-масти него стока храњена класично узгојеном храном.

Извор: https://bif.rs/2022/04/regenerativnom-poljoprivredom-se-dobija-zdravija-hrana/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=regenerativnom-poljoprivredom-se-dobija-zdravija-hrana

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар