Волонтери JTI на еколошком задатку: 50 садница брезе засађено на Новом Београду

Аутор: draganadpetrovic
563 посета

Београд, 23. март 2022 – У недељи кад се обележава Међународни дан шума и почело је пролеће, волонтери компаније Japan Tobacco International (JTI) и дневних новина Објектив засадили су 50 стабала брезе у Улици Јурија Гагарина, које ће улепшавати један од најпрометнијих булевара у граду.

Илустрација: Екипе JTI и Објектива посадили су брезе на једној од најпрометнијих саобраћајница на Новом Београду

“Са задовољством смо учествовали у акцији садње, јер је ово изузетна прилика да допринесемо унапређењу заштите животне средине, смањењу загађености и стварању бољих еколошких услова за наше суграђане. Ми ћемо се и убудуће трудити да побољшавамо квалитет живота у свим заједницама у којима послујемо“, истакла је Снежана Ани, менаџер за комуникације компаније JTI.

Илустрација: JTI је већ радио на пошумљавању приобаља Тисе

Од када послује у Србији, компанија JTI је реализовала низ активности усмерених ка унапређењу локалне заједнице. Поменута садња је наставак редовне акције компаније; само у току прошле године засађено је чак 1.000 садница младог дрвећа у Београду, Сенти, Чачку и Новом Саду, док је пре три године Парк Републике Српске на Новом Београду оплемењен јапанским трешњама у облику Олимпијских кругова. У Сенти, где се налази JTI фабрика, компанија је помогла реконструкцију позоришта и градске фонтане, обнову градског базена, пошумљавање приобаља реке Тисе, уређење централног градског парка, као и оснивање Дневног центра за инвалиде рада. За допринос локалној заједници у којој послује, JTI је добитник признања Virtus.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар