Ilustracija: parcela pod ratarskom proizvodnjom Ilustracija: parcela pod ratarskom proizvodnjom Milica Lukić

Država će pomoći osnivanje novih zadruga Истакнут

Аутор  jun 15, 2017

Krkobabić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, najavio je i da će država pomoći da u novim zadrugama budu zaposleni mladi stručni kadrovi.

Na području Čačka posluje oko 7.000 poljoprivrednih gazdinstava, a ona bi radi dominacije na tržištu, i kvalitetom, kvantitetom i kontinuitetom, trebalo da se objedine kroz zadruge, poručio je danas ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić tokom posete Moravičkog okruga.

Krkobabić je istakao i da će država pomoći osnivanje novih zadruga i oživljavanje postojećih.

Krkobabić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, najavio je i da će država pomoći da u novim zadrugama budu zaposleni mladi stručni kadrovi.

Ministar je ponovio da je jedan od pririoteta Vlade Srbije da poljoprivredu stavi u prvi plan, jer je naša zemlje svakako upućena na poljoprivredu.

Krkobabić je posetio Moravički okrug u okviru nastavka realizacije usvojenog Programa finansijske podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije.

Ministar se sastao sa predstavnicima grada, a sastanku su prisustvovali i direktori zemljoradničkih zadruga sa teritorije grada Čačka.

Tom prilikom, Krkobabić je posetio zemljoradničku zadrugu “Čačanska jabuka”, u čijem je vlasništvu ULO hladnjača i zemljoradničku zadrugu “Zadrugar”.

Izvor: www.telegraf.rs

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31