Ambasada Republike Srbije u Zagrebu http://zagreb.mfa.gov.rs Ambasada Republike Srbije u Zagrebu http://zagreb.mfa.gov.rs Goran Đaković

Srpska vina predstavljena u Zagrebu Истакнут

Аутор  okt 31, 2018

INĐIJA: Pet vinarija iz Srema - „Vista Hils”, „Stojanović”, „Mačkov podrum”, „Milanović” i „Danguba” predstavilo je vina u Ambasadi Republike Srbije u Zagrebu. Promocija je upriličena zahvaljujući saradnji Opštine Inđija i naše ambasade u Hrvatskoj.

Vinari iz Srema imali su priliku da izlože piće pred ambasadorima država EU, Rusije, zemalja Latinske Amerike, te država iz našeg okruženja, predstavnika Ministarstva poljoprivrede Hrvatske, grada Zagreba i velikog broja poslovnih ljudi koji se bave uvozom i distribucijom vina i alkoholnih pića.

Domaćin skupa, ambasadorka Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Mira Nikolić, izrazila je zahvalnost Opštini Inđija na prihvatanju inicijative da se u Zagrebu promovišu srpska vina, kao i vlasnicima pet vinarija, koji su predstavili svoje proizvode. Istakla je da je tradicija uzgajanja vinove loze i proizvodnje vina u Srbiji duga, ali ukazala da se vremena menjaju i da je želela da predstavi zagrebačkoj publici nova i visokokvalitetna vina iz Srbije.

Zvanicama se obratio i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak koji je zahvalio ambasadorki na ukazanom poverenju za organizaciju zajedničkog događaja. Predstavljajući uspehe lokalne samouprave zabeležene u poslednje dve godine, Gak je kao najvažnije istakao potpisivanje ugovora za devet novih investicija. Zbog toga, kako je naveo, stopa nezaposlenosti u Inđiji konstantno pada i sada je 4,2 procenta.

Promociji sremskih vinarija prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, političkog i privrednog života Hrvatske. Prisutni gosti imali su prilike da probaju vina ovih vinarija, ali i specijalitete iz ovog dela Srbije. Opština Inđija , rečeno je u ovoj lokalnoj samoupravi nastaviće i dalje sa ovakvim i sličnim predstavljanjima preduzetnika s područja Inđije, ali i drugih sremskih opština.

U narednom periodu znaće se, navedeno je , kako su vinarije prošle na promociji u Zagrebu, odnosno da li će zahvaljujući prezentaciji u našoj ambasadi, vino iz Srema otići ka stranim kupcima. Doduše, vinarije iz Srema već imaju kupce na inotržištu, ali promocija na značajnom mestu, kao što je ambasada Srbije u Hrvatskoj, sremski vinarijama je posebno priznanje, pa to može biti prilika za nove poslove.

Z. Delić

Projekat „Javni interes u Inđiji” realizovala je „Panonija media“ u saradnji s „Dnevnikom”. Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove lokalne samouprave, koja sufinansira projekat.

https://www.dnevnik.rs 

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Новембар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30