Ilsutracija: Stefan Avramović mladi povrtar Ilsutracija: Stefan Avramović mladi povrtar

AGROBIZNIS MAGAZIN predstavlja: Stefan Avramović mladi domaćin i uspešan proizvođač Истакнут

Аутор  apr 15, 2019

Stefan Avramović ima samo 20 godina ali već ima veliku iskustvo kako u stočarstvu tako i ratarstvu i povrtarstvu. On sa majkom Slađanom obrađuje 14 hektara zemlje, na muži imaju 5 krava a bave se i proizvodnjom rasada. Kako bi rasad na tržište izneli što ranije Stefan se odlučio da jedan plastenik zagreva tokom noći. Kaže da mu se ovo isplati pre svega jer ima sopstvena drva te nema tu vrstu troška u potpunosti jer bi u suprotnom proizvodnja bila značajno skuplja.

“Bavimo se proizvodnjom rasada paradajza, paprike, krastavca, kupusa i ostale rasade samo za sopstvene potrebe. Stavimo u plastenik i neke vrste cveća, šargarepu i luk tako da imamo sve za naše domaćinstvo iz naše proizvodnje. Što se stočarstva tiče krave koje su na muži znače im jer imaju stalne prihode od mleka koje prodaju mlekari a zadovoljavaju i potrebe za stajnjakom na njihovim imanjima. Seju kukuruz i pšenicu kojima hrane životinje.
„Kada je u pitanju rasada sve što proizvedemo prodamo na pijacama u Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci i Topoli. Planiramo da podignemo zasad višnje i proširimo proizvodnju jagode. Za sada imamo dva manja plastenika gde proizvodimo ranu jagodu za koju postižemo dobru cenu” objašnjava za Agrobiznis magazin Stefan Avramović.

Izvor: Agrobiznis magazin

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Септембар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30