Ilustracija: Obezbeđena i obuka iz oblasti gajenja voća Ilustracija: Obezbeđena i obuka iz oblasti gajenja voća

Poljoprivrednici iz Lučana dobili sadnice i opremu Истакнут

Аутор  dec 28, 2020

Deset porodica sa teritorije opštine Lučani dočekaće prolećnu sezonu i početak poljoprivrednih radova sa novom poljoprivrednom mehanizacijom koja će olakšati i ubrzati njihov rad na obradi zemlje!
Poljoprivredna oprema donirana je u okviru projekta "Zasad za zajednicu Lučani", koji su po treći put zajednički finansirali - Opština Zollikon iz Ciriha, uz podršku gospodina Nebojše Račića iz Turice i Opština Lučani, a sproveo IDC.Kroz ova tri zajednička projekta ukupno 25 porodica iz Guče, Dljina, Viče, Živice, Kotraže, Krstaca, Gornje Kravarice, Goračića, Gornjeg i Donjeg Dubca, i drugih sela, dobilo je sadnice za podizanje zasada maline, jagode i borovnice.
Najuspešnije od ovih porodica kroz prethodne projekte dobile su zaštitne mreže, sisteme i pumpe za navodnjavanje, a sada i motokultivator, kosačice, plastenik, tarupe i drugu poljoprivrednu opremu.Svim porodicama obezbeđena je obuka i savetodavna podrška u gajenju voća.

Cilj realizovanih projekata bio je da porodice iz ruralnih predela opštine Lučani osnaži da stvore svoj nezavisan izvor prihoda i time ih ekonomski podrži i olakša život na selu.
Opština Zolikon je prilikom poplava koje su pogodile Opštinu Lučani uputila humanitarnu pomoć, ali i donirala kuhinju osnovnoj školi u Guči. Projekat "Zasad za zajednicu Lučani" finansirale su opština Zollikon iz Ciriha i Opština Lučani, a implementatori su IDC i Opština Lučani.

Izvor:http://www.glaszapadnesrbije.rs/212790/Deset-porodioca-u-Lucanima-dobilo-poloprivrednu-opremu/

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Март 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31