Ilustracija: Lakša zaštita i uzgoj useva uz aplikacije Ilustracija: Lakša zaštita i uzgoj useva uz aplikacije

Zašto je mobilni telefon postao neophodan na selu? Истакнут

Аутор  mar 27, 2020

Xarvio™ predstavlja nove funkcije programa pod nazivom Menadžer polja (Field manager) za 2020. godinu • Nove funkcije za upravljanje hranljivim
materijama i tampon zonama lansirane širom sveta
• xarvio™ FIELD MANAGER već koristi 16,000 poljoprivrednika na globalnom nivou na preko dva miliona hektara polja
• FIELD MANAGER vodi ka većem povratku investicija i održivijoj poljoprivredi
BASF-ov proizvod za digitalnu poljoprivredu xarvio™ FIELD MANAGER (Menadžer polja) imao je uspeha u 2019. godini, u kojoj je podržao poljoprivrednu
proizvodnju na preko dva miliona hektara polja, a za više od 16,000 poljoprivrednika na svetu. Zbog snažnih utisaka korisnika, xarvio sada predstavlja nove funkcije za 2020. godinu. One obuhvataju upravljanje hranljivim materijama uključujući tajming i doziranje, mape aplikacija sa automatski integrisanim tampon zonama, kao i bežično povezivanje mašina. Osim toga, nove funkcije su lansirane kako bi omogućile poljoprivrednicima i njihovim savetnicima da bolje sarađuju direktno u programu xarvio FIELD MANAGER.
Mobilnim telefonom do digitalnog sela
Sve nove funkcije dostupne su poljoprivrednicima širom sveta na svim mobilnim uređajima. Nove funkcije xarvio FIELD MANAGER programa dopunjuju već raznovrsnu uslugu, koja obuhvata informacije koje se dobijaju u realnom vremenu za određenu oblast polja, poput detaljnih faza rasta useva i obaveštenja o statusu rizika od bolesti i štetočina na određenom delu polja, baziranih na tržištu modela rizika koje je testirano 25 godina.
U 2019. godini xarvio FIELD MANAGER je pomogao poljoprivrednicima da ostvare veći povratak investicija na poljima. Na primer, u 2017/2018. godini evropski poljoprivrednici koji su štitili polja pšenice po preporukama xarvio FIELD MANAGER-a zaradili su u proseku 32 evra po hektaru više nego farmeri koji
su koristili standardni režim zaštite sa tri primene fungicida. „Bilo je neverovatno videti koliko je farmera prihvatilo digitalnu poljoprivredu po prvi put u 2019.
godini i kako su ih rezultati ubedili nakon samo jedne sezone. Velika profitabilnost i ušteda vremena koju vidimo kod naših kupaca nas ohrabruje da nastavimo s razvijanjem i optimizacijom algoritama za digitalnu poljoprivredu”, objasnio je Jozef Alendorf, menadžer proizvoda za xarvio FIELD MANAGER.
Andre-Georg Girg, šef komercijalnih operacija Digitalne poljoprivrede u BASF-u, dodao je: „Uz rastući broj usluga koje nudi xarvio, nastojimo da transformišemo pejzaž digitalne poljoprivrede još više u 2020. godini i da nastavimo da donosimo profitabilnost kao i održivo poljoprivredno okruženje za naše farmere.”
Uz program xarvio HEALTHY FIELDS, BASF će doneti svoj najnoviji proizvod u 2020. godini na nemačko, a potom i na ostala tržišta. Korišćenjem
xarvio HEALTHY FIELDS, korisnici dobijaju potpuno upravljanje bolestima u određenim zonama polja uz zdravstvenu zaštitu useva. „Preporučenu strategiju zaštite useva programa xarvio FIELD MANAGER biće implementiraće iskusni izvođači radova. Poljoprivrednik je u tom procesu oslobođen od kompleksnog rada
i može pratiti svaki korak transparentno. Ako su oštećenja od bolesti lista na kraju sezone veća od unapred ustanovljenih i procenjenih, poljoprivrednik će primiti kompenzaciju”, rekao je Girg.
O xarvio™ rešenjima za Digitalnu poljoprivredu xarvio je na čelu digitalne transformacije u poljoprivredi i optimizuje proizvodnju useva. xarvio nudi digitalne proizvode, zasnovane na vodećoj platformi za modele useva, koji donosi nezavisne agronomske savete za specifične zone polja, omogućujući tako farmerima održiviju i efektivniju proizvodnju. Proizvode xarvio SCOUTING, FIELD MANAGER i HEALTHY FIELDS koriste farmeri u preko 100 zemalja na globalnom nivou.
O BASF Poljoprivrednim rešenjima Sa brzorastućom populacijom, svet sve više zavisi od naše mogućnosti da proizvedemo i očuvamo održivu poljoprivredu i zdravu okolinu. Uz rad sa farmerima, stručnjacima u poljoprivredi, ekspertima za štetočine i drugima, naša je uloga da to i omogućimo. Zato investiramo u snažan odsek za istraživanje i razvoj i raznovrstan portfolio, koji uključuje semena i njihova svojstva, hemijsku i biološku zaštitu bilja, upravljanje zemljom, zdravlje biljke, kontrolu štetočina i digitalnu poljoprivredu.
Sa stručnim timovima u laboratorijama, polju, kancelarijama i proizvodnji, na inovativan način stvaramo nove ideje koje funkcionišu – za farmere, društvo i planetu. U 2018. godini naša divizija je imala prihod od prodaje 6.2 milijarde evra. Za više informacija, posetite www.agriculture.basf.com ili naše profile na društvenim mrežama. U kompaniji BASF, mi stvaramo hemiju za održivu budućnost. Kombinujemo ekonomski uspeh sa zaštitom životne sredine i društvenom odgovornošću. Oko 122.000 zaposlenih u kompaniji BASF doprinosi uspehu naših kupaca u gotovo svim segmentima i gotovo svakoj zemlji
na svetu. Naš portfolio organizovan je u šest segmenata: Hemikalije, Materijali, Industrijska rešenja, Površinske tehnologije, Ishrana i nega i Poljoprivredna rešenja.
BASF je ostvario prodaju od gotovo 63 milijarde evra u 2018. godini. Deonicama BASF-a trguje se na berzama u Frankfurtu (BAS) i Sjedinjenim Američkim Državama (BASFY). Za više informacija posetite internet stranicu: www.basf.com.
Više informacija o tome kako kompanija BASF obrađuje lične podatke možete saznati na https://www.basf.com/rs/sr/tools/legal/data-protection.html.
Sa saopštenja xarvio™ predstavlja nove funkcije programa pod nazivom Menadžer polja (Field manager) za 2020. godinu možete se odjaviti na
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Izvor: Agrobiznis magazin 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31