Kombajn CASE predstavljen u okolini Drezdena Kombajn CASE predstavljen u okolini Drezdena Goran Đaković

Nove kombajne može da vozi svako! Истакнут

Аутор  jul 25, 2018

Trend razvoja poljoprivredne indurstrije u svetu se nastavlja ubrzanim tempom,  i globalna trka za kupcima poljoprivredne mehanizacije. Kada je reč o kombajnima,  među velikim igračima je kompanija CASE,  koja je novinarima iz celog sveta predstavila svoje inovacije na kombajnima koji su sada još lakši za upotrebu. Kako su nam rekli tokom žetve,  ovi kombajni mogu biti povereni čak i nekome ko prvi put seda za volan. Naime, da bi  urpavljali kombajnom,  danas vam je dovoljna jedna ručica, a veliki broj senzora radi posao samostalno,  uz pomoć programiranog kompjutera.

Na početku rada potrebno je zadati kojom brzinom želite da se krećete,  i koju propusnu moć treba imati tokom žetve. Konstruktori ovog kombajna su sveli brzine na dve,  i od sedam ključnih tačaka,  koje je do sada konrolisao čovek,  eliminisane su skoro sve uz pomoć senzora,  tako da su kombajneru prepuštene samo dve operacije,  zapravo pod kontrolom su propusna moć i brzina kretanja mašine. Ostalo će sve automatski biti podešeno.

Konstrukotri kažu da do ovakvog razvoja mašina dolazi,  jer zapravo to je jedina mogućnost za unapređenje rada,  pošto mašine ne smeju biti veće od sadašnjih dimanzija,  jer jer to zakonski propisano. Dakle može se povećati heder, propusna moć, smanjiti lom zrna, gubitak i time povećavati efikasnost.

Digitalizacija je i ovde našla punu primenu,  tako da je CASE uz pomoć programera Microsofta došao i do rešenja,  kako da na daljinu pruža servisnu podršlu kupcima. Dakle,  uz pomoć kamere na specijalnim naočarma koja su kod kupca serviseri će videti o čemu se radi i korsiniku objasniti kako da reši problem samostalno ili će ga oni rešiti.

Novi točkovi  - guseničari značajno smanjuju pritisak na tlo za 43%,  što je napredak u očuvanju zemljišta, a nova serija kombajna AXAL –FLOW  250,  pruža poptunu kontrolu nad mašinom uz pomoć senzora. Kada se ovome doda veliki bunker od preko 8,5 tona,  čija je sada unutrašnjost vidljiva iz kabine,  žetva može biti pravo uživanje. Usisna moć hedera povećanja je konstrukorskim rešenjima za čak 18%, a oštećenih zrna je manje od 0,5 % prenosi Agrobiznis magazin reči konstrukotora novog modela.

CASE danas pruža mogućnost da veličina hedera bude do 12 metara,  kada je u pitanju žetva dok je radni zahvat kod prskalice 36 metara,  a setvospremač i sejalica,  takođe imaju zahvat 12 metara poput kombajna. Velika inovacija je i i konstrukcija lule, koja sada ima mogućnost da isprazni bunker za neverovatnih 91 sekundi.To znači mnogo,  kako sa aspekt brzine žetve,  tako i efikasnosti same mašine.

Sve u svemu,  CASE se potrudio da svojim glavnim konkuretima poput CLASSA, New Hollanda i John Deera, bude ozbiljan konkurent na svim tržištima.

Među brojnim novinarima iz sveta,  primetno je bilo prisustvo ruskih medija,  što svakako znači da se i u ovoj koompaniji računa na veliko rusko tržište.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Јун 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30