Sastanak u Ministarstvu poljoprivrede Sastanak u Ministarstvu poljoprivrede Goran Đaković

Saradnja sa Afričkim zemljama u oblasti poljoprivrede Истакнут

Аутор  maj 30, 2018

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa parlamentarnom delegacijom Gvineje Bisao i još jednom izrazio zahvalnost toj zemlji na podršci suverenititu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, posebno u pogledu stava po pitanju Kosova.
Kada je reč o poljoprivrednoj saradnji, proizvodnja žitarica i tehnologija proizvodnje kojom raspolaže Srbija su od izuzetnog značaja za Gvineju Bisao, kao i proizvodnja traktora. Na sastanku je tim povodom dogovoreno da se uz učešće naših instituta u najvećoj mogućoj meri prenese tehnologija kojom raspolažemo u pogledu proizvodnje žitarica, kako bi se u toj zemlji smanjila zavisnost od uvoza istih. Ministar Nedimović je tokom razgovora posebno naglasio da je Srbija u tom smislu spremna da ponovo izvrši veliki prodor na tržište Severne i Zapadne Afrike, jer je, prema njegovim rečima, u ovom trenutku konkurentnija po ceni i kvalitetu u odnosu na druge evropske zemlje.
Delegacija Gvineje Bisao posebno je izrazila zainteresovanost i za nabavku naših traktora i mehanizacije. Time je još jednom potvrđeno da će pokretanje proizvodnje u IMT-u od strane kompanije TAFE već sada opravdati očekivanja i ponovo učiniti dostupnim značajan broj stranih tržišta .
Srpska strana je na kraju izrazila spremnost i da se realizuje predlog Gvineje Bisao o edukaciji studenata i agronoma iz te afričke zemlje na našim univerzitetima.

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Август 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31