ilustracija: Jonas Lindh i William Bailey ilustracija: Jonas Lindh i William Bailey Milica Lukić

Danas u Beogradu program Zelena hrana sutrašnjice Истакнут

Аутор  apr 27, 2017
U okviru obelezavanja stogodisnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Svedske, ambasada Švedske u Beogradu od 20-27. aprila predstavlja program događaja posvećenih hrani. Zelena hrana sutrašnjice (Green and Clean Food for tomorrow) je program koji će kroz niz predavanja i događaja posvećenih hrani predstaviti neka od najboljih švedskih iskustava u održivim pristupima u procesu proizvodnje, pripreme i konzumacije hrane, kao i inicijative posvećene "Urban farmingu" i menadžmentu otpada koji nastaje u tim procesima.
 
U cetvrtak ce u Novoj Iskri (Gavrila Principa 43) sa početkom u 18.00 bice dva predavanja: Urbano baštovanstvo i Jestivi održivi biznis modeli.
 
Prvo predavanje "Urbano baštovanstvo - Održiva poljoprivreda u gradu Geteborgu" publici će predstaviti Jonas Lindh i William Bailey u ime projekta Kajodlingen i podeliti svoja iskustva u bavljenju poljoprivredom u gradu kao što je Geteborg. Govoriće o tome kako su započeli biznis, kako prave planove i na koje izazove nailaze.
 
U drugom predavanju "Jestivi i održivi biznis modeli" Emil Bruun Blauert predstaviće publici zašto i na koji način najbolji hoteli, restorani, proizvodjači hrane širom sveta ulažu u razvijanje biznis modela upravaljanja hranom, a pod parolom "od njive do kuhinje". Bice istaknuti izazovi kao i prednosti u savremenim biznis konceptima vezanim za hranu i predstavljeni primeri najbolje prakse kako profit i održivost mogu da budu komplementarni.
 
Izvor: www.swedenabroad.com

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31